Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Milyarder Paul Tudor Jones Bitcoin Hakkında Konuştu: ABD Yorumu!

Milyarder hedge fon yöneticisi Paul Tudor Jones, Bitcoin’in (BTC) karşılaştığı düzenleyici problemler nedeniyle cazibesinin büyük bir kısmını kaybettiğini belirtti.

Jones 15 Mayıs tarihinde CNBC’ye verdiği röportajda, Bitcoin’in ABD’de büyük bir sorunu olduğunu dile getirdi. Milyarder, Bitcoin’in ABD’de karşılaştığı kripto karşıtı düzenleyici çerçeve sorununun sonucunda yatırımcılar nezdinde cazibesinin büyük bir kısmını kaybettiğini öne sürdü.

Bitcoin yatırımlarını sürdürdüğünü belirten Jones, geçmişe nazaran Bitcoin’in portföyünde oldukça küçük bir yere sahip olduğunu dile getirdi. Bitcoin arzının insanlar tarafından değiştirilememesinin onun için hala bir cazibesi noktası olduğunun altını çizdi.

Öte yandan para politikaları noktasında sıkılaştırıcı hamlelerin sonunun geldiğini düşünen fon yöneticisi, ABD Merkez Bankası’nın (FED) yeni faiz artışları getirmeyecek olsa da bunu şu an kamuoyundan sakladığını ileri sürdü.

Jones, ekonominin giderek yavaşladığını ve bir resesyon hali içerisine girildiğini ifade ederken bu durumun kriz öncesi ortamlara oldukça benzediğini bildirdi.

Ayrıca yakın zamanda gündeme gelen borçlanma limitleri sorunu hakkında görüş bildiren Jones, risk primlerinin piyasaların performansı üzerinde belirleyici bir güç olacağını dile getirdi. Portföy yöneticisi, risk primlerinin yok olması durumunda altın, hisse senedi ve diğer risk piyasası varlıklarında değer kazancı görülmeye başlanacağını öne sürdü.

Jones geçtiğimiz yılın ekim ayında, portföyünde yer verdiği Bitcoin’lerini tutmaya devam ettiğini söylemişti. Yeni açıklaması da bu kararını destekler nitelikte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!