Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İflas Eden Kripto Platformu Müşterilerine Müjde: Geri Ödeme Yapılacak

İflas eden kripto kredi platformu BlockFi, Kaliforniya’daki müşterilere 100 bin doların üzerinde geri ödeme yapacak.

Yakın zamanda yayınlanan belgeler BlockFi’ı müşterilere geri ödeme yapmaya yöneltti. Mahkeme tarafından paylaşılan belgeler, Kaliforniya merkezli en az 111 müşterinin BlockFi’ın 10 Kasım 2022 tarihinde işlemleri durdurmasının ardından kredi ödemesi yapmaya devam ettiğini ortaya koydu.

Yatırımcılar o dönemde yaklaşık 103 bin dolar değerinde bir ödeme gerçekleştirdi. Belgelere göre BlockFi, 24 Şubat‘ta mahkemeye sunduğu bir dilekçeyle iflas mahkemesinden bu ödemeleri alacaklılara iade etmek için izin istedi ve bu istek mahkeme tarafından kabul edildi. Söz konusu karar Kaliforniya Finansal Koruma ve İnovasyon Departmanı (DFPI) tarafından da teyit edildi. Geri ödeme işlemleri BlockFi’ın birlikte çalıştığı hizmet sağlayıcısı aracılığı ile sağlanacak.

Yaşanan bu mağduriyet hakkında ilk adımı atan da DFPI olmuştu. Kurum tarafından yapılan açıklamada, BlockFi’ın müşterileri ödemeleri durdurabilecekleri konusunda bilgilendirmede geç kaldığına yer verilirken bu gecikmenin 22 Kasım‘a kadar devam ettiği vurgulandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!