Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İflas Eden Şirketten Borçları Ödemek İçin Bitcoin ve Ethereum Destekli Kripto Para

Geçtiğimiz yıl 766 milyon dolar zarar eden Hong Kong merkezli kripto para şirketi Babel Finance, “kurtarma coin’i” yoluyla alacaklılarına ödeme yapmayı planlıyor.

Bloomberg’ün yakın tarihli bir haberine göre iflas eden Babel Finance, geçtiğimiz yıl mayıs ayında yaşanan Terra (LUNA) çöküşünde kaybedilen müşteri varlıklarını telafi etmek amacıyla bir merkeziyetsiz finans (DeFi) platformuyla birlikte stablecoin çıkarma planları yapıyor.

Babel Finance ayrıca alacaklılarının en az 6 ay daha talepte bulunamaması için bir moratoryum uzatma başvurusu yaptı. Habere göre şirketin kurucu ortağı ve kalan tek yetkilisi Yang Zhou, moratoryum uzatma talebinin kabul edilmesiyle birlikte “HOPE” (UMUT) adı verilen merkeziyetsiz proje için çalışmalara başlayacak.

Bu proje kapsamında, HOPE DeFi platformu ve Recovery Coins (kurtarma coinleri) piyasaya sürülecek. Platformdan ve stablecoin projesinden elde edilen gelir alacaklılara ödenecek. Alınan bilgilere göre çıkarılacak stablecoin HOPE, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) teminatlı olacak.

Şirketin bir diğer kurucu ortağı Wang Li, 524 milyon dolar değerinde Bitcoin’in ve Ethereum’un alınan pozisyonlar sonucunda tasfiye edildiğini belirtirken daha sonra 224 milyon doların daha kaybolduğunu iddia etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!