Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İki Altcoin Ethereum Üzerinde Yeni Ağ Başlatmak İçin Harekete Geçti!

Kripto para şirketleri Coti (COTI) ve  Cronos (CRO), önümüzdeki yıl Ethereum (ETH) katman-2(L2) blokzinciri başlatmayı planlıyor.

Coti ve Cronos Ethereum ekosistemine bir L2 ağı ile genişleme planlarını açıklayan şirketler oldu.

Coti daha önce Directed Acyclic Graph (DAG) teknolojisini kullanan bir blokzinciri yapısına sahipti fakat ekip tarafından yapılan açıklamada, L2 ile uyumlu çalışmanın ilerleyen süreçte önemli olacağı belirtildi.

Bununla birlikte Crypto.com’un ortağı Cronos, Matter Labs ile birlikte Ethereum için bir Katman-2 ağı başlatacağını duyurdu. Bu yeni ağ, Ağ, Matter Labs’ın ZK-Rollup teknolojisini kullanacak.

Coti’nin Katman-2 ağının temel odak noktası, merkeziyetsiz uygulamalar (dApp’ler) için kullanıcı gizliliği olacak.

Coti V2 için ilk test ağının 2024 yılında piyasaya sürecek. Önümüzdeki yıl için planlanan bir yükseltmenin parçası söz konusu L2 testleri de yapılacak. Test ağı geliştiricilerin ve kullanıcıların ağı deneyimlemesine ve resmi lansmandan önce geri bildirimde bulunmasına olanak tanıyacak.

Cronos ve Matter Labs, lansman için henüz  resmi bir tarih açıklamadı. Ancak, ağın 2024 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

COTI sözcüsü Ethereum’un ölçeklenebilirlik sorunlarını ele almak için L2 çözümlerinin artan önemini vurgularken L2’ye yapılacak bu dönüşümün daha fazla gizlilik ve uyum getireceğini söyledi:

Değişen şey, Coti’nin daha önce tescilli bir DAG tabanlı protokol olan altyapısının, Ethereum üzerinde EVM uyumlu, gizlilik merkezli bir Katman 2 haline gelmesidir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!