Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İki Borsa İçin Şok iddia: Rezerv Kanıtı İçin Borç Mu Aldılar

FTX çöküşünün ardından rezervlerini şeffaf bir şekilde halka sunmaya çalışan borsalarda şüphe uyandıran transferler yatırımcıların ve analistlerin gözünden kaçmadı.

Huobi ve Gate.io şeffaflık raporlarında ödünç verilen paraları kullanıp kullanıcıları yanılttıkları iddiasıyla ateş altındalar.

Söz konusu iddialara göre Huobi’nin, anlık rezerv görüntüsünü kamuoyuna paylaştıktan kısa bir süre sonra 10 bin Ethereum’u (ETH) Binance ve OKX cüzdanlarına aktardığı tespit edildi. Twitter üzerinde konuya şüpheyle yaklaşan kullanıcılar Huobi’nin rezevlerini yeterli göstermek için borç almış olabileceğini öne sürdü.

FTX’in iflasına paralel olarak Binance rezerv şeffaflığının önemini vurgulamış ve borsaya ait tüm varlıkları şeffaf bir şekilde sunmak için harekete geçmişti. Bu hamleyi takiben birçok popüler borsa rezervlerini paylaşma yoluna gitti. Rezervlerin şeffaf bir şekilde paylaşılması birtakım gerçeklerin su yüzüne çıkmasına sebep oldu.

Huobi tarafından yapılan rezerv kanıtında hesaplarında 14.858 ETH yer alıyordu ancak ardından çok geçmeden bu bakiye 2.463 ethere düştü.

Benzer bir olay Gate.io tarafında gözlemlendi. Crypto.com’un Gate’ye 320 bin Ethereum‘u “yanlışlıkla” transfer etmesi ve ardından geri çekmesi söz konusu şüphelerle paralellik gösterdi.

Huobi yöneticileri henüz ortaya atılan iddialara yanıt vermedi fakat Gate.io tarafından açıklama geldi. Gate.io’nun kurucusu Lin Han konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

Gate.io Armanino araştırma şirketiyle birlikte çalıştı ve Crypto.com’un yanlışlıkla gerçekleşen işleminden 2 günce önce rezervlere dair ekran görüntüsü alındı. 320 bin ETH aktarımla ya da Crypto.com’un rezervleriyle hiçbir bağlantımız yoktur.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!