Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İki Kripto Para Borsasında Sorunlu Hafta Sonu: Kullanıcıların Zararı Karşılanacak!

Kripto para borsası OKX, Alibaba’ya bağlı bulut hizmetleri sağlayıcısındaki bir arıza nedeniyle yaklaşık 10 saat boyunca servis dışı kaldı. Son duyurulara göre arıza düzeltildi ve borsa faaliyetlerine kaldığı yerden devam ediyor.

OKX, Alibaba merkezli bir bulut arızası nedeniyle neredeyse 10 saat boyunca servis dışı kaldı. Bu süreç boyunca borsada para çekme işlemleri dahil herhangi bir işlem yapılamadı. Bazı kullanıcılardan hesap bakiyelerinin “sıfır” göründüğüne dair şikayetler geldi. OKX’in resmi Twitter hesabından yapılan duyuruda, bu sorunun Alibaba’nın Hong Kong bölgesindeki bulut hizmetiyle ilgili bir arızadan kaynaklandığı açıklandı. “Ekipman anomalisi” olarak tanımlanan bu hata Alibaba Cloud HK Zone C ekipman arızası olarak detaylandırıldı.

Söz konusu servis dışı süreç boyunca fonların güvende olduğu belirtilirken 10 saatlik kesinti nedeniyle zarar eden kullanıcıların zararının da karşılanacağı duyuruldu. Bununla birlikte OKX yetkilileri, tek bir bulut hizmeti sağlayıcısına bağlı olmanın negatif sonuçlarından kaçınmak için önümüzdeki süreçte çoklu bulut hizmet sağlayıcısı modeline geçeceklerini açıkladı.

Gate.io’da da Aksaklık

OKX tarafından yaşanan bu olaylara paralel olarak kripto para borsası Gate.io‘da para çekme ve yatırma işlemlerine yavaşlamalar ve aksaklıklar görüldü. Gate.io, işlemlerin hala işlenmekte olduğunu söyledi ve kullanıcı fonlarının güvende olduğunu iddia etti:

Şu anda bulut hizmet sağlayıcılarımızın ağ bağlantı durumunu izliyoruz ve ağ bağlantısı yeniden kurulur kurulmaz para yatırma ve çekme işlemlerini hızlandıracağız.

İşlemlerdeki gecikmenin OKX’in birincil altyapı sağlayıcısı Alibaba Cloud’un Hong Kong veri merkezindeki bir donanım arızasından kaynaklanan kesintiyle ilgili olup olmadığına dair bir ayrıntı paylaşılmadı. OKX düzeldikten sonra bile devam eden birkaç saat boyunca Gate.io kullanıcılarından yavaş gerçekleşen işlemlere dair şikayeteler gelmeye devam etti.

Buna benzer birkaç arıza sorunu daha önce bazı kripto para ağlarında ve borsalarında aksaklıklara yol açmıştı. 2021’de Amazon’un Japon sunucusunda yaşanan benzer arıza çok sayıda borsanın saatler boyunca servis dışı kalmasına sebep olmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!