Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Senato Başkanı Yanıtladı: ABD’de Bitcoin ve Kripto Para Yasağı Masada Mı?

ABD Senatosu Bankacılık Komitesi Başkanı Senatör Sherrod Brown, kripto para birimlerinin yasaklanmasını desteklediğini ancak sektörün küreselliği nedeniyle bunun oldukça zor olduğunu belirtti.

Senatör Sherrod Brown 18 Aralık tarihinde NBC’ye verdiği bir röportajda, FTX iflasının ve eski CEO Sam Bankman-Fried’ın karıştığı yolsuzlukların ABD otoritelerinin kripto para birimlerine olan bakış açılarını nasıl etkilediğine dair gelen sorulara yanıt verdi. Brown, kripto para birimlerinin denetim ve takibini yapmanın zor olduğunu belirtti. Senatör kripto para birimlerinin yasaklanmasının iyi bir seçenek olabileceğini ancak kripto para sektörünün küresel yapısı nedeniyle bu ihtimalin oldukça düşük olduğunu ifade etti.

Brown, kripto para birimlerinin denetiminin güç olduğunu ve bu durumun onları yasa dışı işleri gerçekleştirmek için iyi bir araç olmaya ittiğini belirtti. İstismar edilmeye uygun yapıları nedeniyle kripto para birimlerini ulusal güvenlik için bir tehdit olarak gören senatör, Kuzey Kore’nin siber suç faaliyetlerinden uyuşturucu kaçakçılığına, insan kaçakçılığından terörizme kadar birçok faaliyetin kripto para birimleri aracılığıyla fonlanabildiğini öne sürdü.

Brown, son 18 ayını meslektaşlarını ve halkı kripto para birimlerinin tehlikeleri konusunda bilinçlendirmeye çalışarak geçirdiğini belirtti. Ayrıca senatör verdiği bilgilere göre kasım ayı sonunda ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ile görüştü ve kuruma kripto para şirketlerinin kontrol altına alınması gerektiğine dair bir çağrıda bulundu. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ve Bankacılık Komitesi’nin de kripto para birimleri hakkındaki planlarını ve düşüncelerini aldığını bildiren Brown, SEC’nin bu konuda özellikle agresif bir politika izlediğini ve yakın zamanda tüm kurumların politik yaklaşım konusunda onu takip edecek gibi göründüğünün altını çizdi.

Sherrod Brown, FTX iflasının regülasyonlar üzerinde çok etkili olmayacağını çünkü kurumların sektörün tehlikelerinin zaten farkında olduğunu belirterek yakın geçmişte dile getirdiği ifadeleri de yineledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!