Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İlk Bitcoin Bugün 29 Milyon Dolar Ediyor

Ünlü Bitcoin analisti Willy Woo, ilk piyasa fiyatı üzerinden alınan 1 dolarlık BTC’nin bugün neredeyse 30 milyon dolar değerinde olduğunu söyledi. Woo, böyle bir performans ile Bitcoin’in tamamen dijital bir varlık olarak altını tahtından etmeye hazır olduğunu da belirtti.

Bitcoin fiyatı son 7 günde %25’den fazla yükseliş göstererek fiyatını 23 bin doların üzerine çıkarmayı başarmışken, Bitcoin’in ilk zamanlarında 1 dolarlık BTC yatırımı yapan biri şu an ne kadar kazanmış olabilir? Sosyal medyadan 177 binden fazla takipçiye sahip olan sevilen analist Willy Woo, paylaştığı tablo ile ilk Bitcoin’in bugünkü değerini açıkladı.  Woo bir yatırımcının BTC’nin ilk piyasa değeri kapsamında 1 dolarlık Bitcoin alınmasıyla, bugün elinde tutacağı değerin 29.8 milyon dolar olacağını belirtti.

“1 doları altına yatırsaydı şimdi bir gofret alırdı”

Willy Woo Bitcoin’in bir değer deposu olarak altına karşı gücünü gösterecek bir tablo paylaştı. Analist Woo paylaştığı grafik ile yaklaşık 11 yıl önce, 1 doların Bitcoin veya altına yatırılması halinde bugünkü değerin ne olacağını gözler önüne serdi. Bitcoin’in ilk piyasa değeri baz alınarak 1 dolarlık BTC alınması halinde bugünkü kazanç 29,8 milyon dolar olurken; aynı zaman zarfında 1 dolarlık altın alınsaydı bugün elde edilen kâr miktarı sadece 0.82 dolar olacaktı.

Bitcoin-ilk-fiyati
11.2 yıl önce 1 dolarlık yatırım karşısında Bitcoin ve altın karşılaştırmasını gösteren grafik. Kaynak

Bitcoin ilk çıktığında fiyatı neredeyse değersiz denebilecek kadar düşüktü. Ekim 2009’da New Liberty Standard isimli borsada BTC/USD paritesi yayınlandığında, 1 dolar bin 309 BTC ediyordu. Willy Woo Bitcoin’in altın ile karşılaştırıldığında bir değer deposu olarak olağanüstü performansına bakılırsa altını tahtından edebileceğine inanıyor.

Woo paylaşımında o dönem bir doları Bitcoin’e yatırarak neredeyse 30 milyon dolar elde edilebilecekken 1 dolarlık altın yatırımının getirisi ile bugün sadece bir gofret alınabileceğini söylüyor. Woo, yayınladığı bu grafik ile “Bitcoin’in pratik kullanımı ya da faydası olamaz” diyen Twitter kullanıcılarına sıklıkla bahsettiği “Bitcoin’e sahip olarak getirdiği olanaklardan zaten faydalanıyorsunuz” yorumunu bir kez daha destekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!