Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin (BTC) İçin Tarihi Bir Gün: HODL Günü 7 Sene Önce Başladı

Bitcoin (BTC) fiyatının 23.000 doların üzerine çıktığı şu günlerde birçok yatırımcı geçmişte yaptığı BTC satışları yüzünden duyduğu pişmanlığı dile getiriyor. Kaybolan cüzdanlar, yemek siparişi için harcanan BTC’ler ve 2 pizza karşılığında verilen milyonlarca dolardan sonra bir kullanıcı ise HODL yapma kararı ile anılıyor. GameKyuubi isimli kullanıcı, bundan tam 7 sene önce 18 Aralık 2013 tarihinde yeni bir trend başlattı. 

Bitcoin ekosistemindeki HODL nedir? 

Bitcoin Talk üyesi GameKyuubi, bundan 7 sene önce Bitcointalk.org üzerinde sarhoşken yayınladığı bir gönderi ile ünlendi. Sektöre damga vuran bu ifade, aslında yazım hatasından ibaret. Kullanıcı ilk gönderisinde elinde tutmak veya uzun vadeli yatırım yapmak anlamlarına gelebilen  “hold” ifadesi yerine yazım hatası yaparak HODL ifadesini kullandı.

İkinci gönderisinde aslında ilk gönderinin hatalı olduğunu bildiği için aşağıdaki başlığı attığını belirten kullanıcı, bunun yine yanlış olduğunun farkında olduğunu ifade etti.

HODL
Kaynak: Bitcointalk.org

Kullanıcı açıklamasının devamında aşk hayatının pek iyi gitmediğini ima ettikten sonra “NEDEN HODL ediyorum?” ifadesine de açıklık getirdi. GameKyuubi, “kötü bir trader olduğu ve kötü bir trader olduğunu bildiği için” HODL ettiğini belirterek, durumu özetledi.

“Traderlar, biz satış yaparsak para kazanıyor”

Herkesin “tepe ve dip noktaları tespit eden iyi traderlar” kadar iyi olmadığını belirten kullanıcı, iyi traderların sadece başkaları satış yaparsa para kazanabileceğini vurgulayarak durumu özetledi. Bu sebeple HODL ettiğini ve elindekileri satmayacağını ima eden kullanıcı, tam olarak bu gönderi ile tarihe geçti.

Basın saati itibarıyla gönderinin 132 sayfaya sahip olduğu ve efsanevi gönderiler arasına girdiği görülüyor. BTC tam da bu gönderinin yayınlandığı tarihlerde tek bir gün içerisinde %40 düşüş yaşamıştı. Yatırımcı ise bu düşüşe rağmen HODL ettiğini belirtti.

Sektörde Bay HODL olarak da bilinen kullanıcı, Bitcoin’i spekülatif bir yatırım olarak değil de değer saklama aracı olarak gördüğünü belirtti. Şu an ise kendisini Bitcoin ile ilgili her toplantıda tanıdıklarını belirten Bay HODL, durumdan memnun gözüküyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!