Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Genel Müfettişlik Ofisi, FBI’a Seslendi: Kripto Para Destek Stratejisini Tamamlayın

Kripto para sektörünün tanınırlığı, Bitcoin (BTC) fiyatının rekor tazelediği 2020 yılında zirveye ulaştı. Ancak bu durum tahmin edileceği gibi regülatörlerin de ilgisini arttırdı. Amerika Birleşik Devletleri Genel Müfettişlik Ofisi (OIG) ise FBI’a çağrıda bulunarak kripto para destek stratejisinin bir anca bitirilmesini talep etti. 

FBI’a çağrı: kripto para çalışmasını tamamlayın 

Yayınlanan 58 sayfalık bildirinin içerisinde yer alan öneriler ve talepler, aslında genel olarak kripto paraların dark web üzerinde kullanımını hedef alıyor. OIG yetkilileri genel olarka FBI’ın dark web platformlarına yönelik yaklaşımında eksiklikler ve boşluklar olduğunu düşünüyor. Bu eksikliklerin kapatılması için ise FBI yetkililerinin şu an geliştirilme aşamasında olan kripto para stratejisini tamamlaması gerektiği vurgulanmakta. 2019 yılında başlatılan bu girişimin hala tamamlanmamış olması ise dikkat çekiyor.

“… FBI, FBI-geneli dark web yaklaşımının gelişimi ile birlikte FBI-geneli kripto para destek stratejisini de tamamlamalı. “

Peki OIG bu açıklama ile tam olarak ne demek istiyor? Aslında  bunun Genel Müfettişlik Ofisi cephesinden gelen bir “işleri hızlandırın” çağrısı olduğu görülüyor. FBI birimlerinden beklenen geri dönütü henüz alamadığı belli olan OIG, bunun bir an önce tamamlanması gerektiğini vurgulamakta. FBI-geneli kripto para destek stratejisi belirlendikten sonra ise OIG tarafından bu stratejinin değerlendirileceği ve buna göre kararlar alınacağı anlaşılıyor.

Kripto para regülasyonlarının belirsizliği, sektöre zarar veriyor 

ABD, kripto para sektörüne yönelik regülasyonlarla ilgili belirsizlik nedeniyle eleştirilerin hedefinde kalmaya devam ediyor. Kısa süre önce Ripple yöneticisi Chris Larsen ve CEO Brad Garlinghouse, ABD’deki regülasyonların belirsizliğinden dem vurmuştu. Bu açıklamanın devamında ABD’den taşınma kararı bile alınabileceğini belirten Ripple, regülasyonlardan şikayetçi tek kurum değil.

Kripto paraların ABD tarafından yasaklanabileceği söylentileri ise son günlerin en popüler konularından birisi. Özellikle Aralık 2020 başlarında duyulan bu söylenti, OCC yöneticisi Brian Brooks tarafından bizzat yalanlanmıştı. OIG ise tam olarak bu belirsizliği kaldırmak ve daha net bir regülasyon çerçevesi sunmak için FBI’a çağrıda bulunmuş olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!