Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CTO’su, XRP Ağı İle İlgili “İnanılmaz Umut Veren” Sonuçları Paylaştı

XRP kripto para birimini piyasaya süren Ripple, sık sık XRP yatırımcıları tarafından eleştirilmekte. Özellikle yapılan toplu satışlar veya Ripple’ın yüklü miktarda XRP sahibi olması, eleştirilerin temelini oluşturuyor. Ancak blockchain devinin attığı son adım ve CTO David Schwartz’ın açıklaması, yatırımcıların eleştirilerini bir nebze olsa da dindirebilir.

Ripple CTO’su, güncelleme sonuçlarını paylaştı 

Ripple CTO’su Schwartz, XRP ağı XRP Ledger’ın Kasım 2020 tarihinde yaşadığı güncelleme ile ilgili sonuçları paylaştı. Ünlü yönetici, ağın optimizasyon performansı hakkında yaptığı yorumunda bunun “inanılmaz derecede umut verici” olduğunu ifade etti. Ripple CTO’su, önde gelen yazılım mühendislerinin sunduğu farklı performans optimizasyonlarının kombinasyonunu yorumladı ve aslında XRP yatırımcılarına iyi haber verdi.

Sistemi 60 saniyelik duraklamalar ile yeniden başlatarak yoğunluk testine soktuğunu ifade eden CTO, bunun aslında ağdaki kodu güncellemeye veya benzer işlemler yapmaya benzediğini ifade etti. Hafıza tüketimi, veri işleme oranı ve bunun aldığı süreyi hesaplayan Schwartz, inanılmaz sonuçlarla karşı karşıya kaldığını belirtti.

XRP ağında “inanılmaz” gelişme 

XRP ağının mevcut versiyonu olan v2.7.0-b5’in senkronizasyon için 82 saniyeye ihtiyaç duyduğu belirtiliyor. Bunu yaparken 5,2 GB hafıza tüketiyor ve saniyede 73.000 ağ düğümü işleyebiliyor. Yeni güncellemenin ise test ağında bile çok daha iyi sonuçlar verdiği belirtildi.

Yeni ağ, senkronizasyon için 37 saniye gerektirirken, sadece 2,2 GB’lık hafıza tüketimine sahip. Ağ düğümü konusunda ise yeni güncellemenin %300 artış getirdiği ve artık 327.000 ağ düğümü seviyesine ulaşıldığı belirtildi. Bunu maddelere dökmek gerekirse yeni güncelleme şu şekilde özetlenebilir:

  • Ağ senkronizasyonu: %50 daha hızlı.
  • Hafıza tüketimi: %236 daha düşük.
  • Saniyede işlenen ağ düğümü: %300 daha fazla.

Henüz test aşamasında

Schwartz bu verilerin umut verici olduğunu belirtse de kodun hala tam olarak denetlenmediğini ifade etti. Dolayısıyla versiyonda yeni değişiklikler yapabilir. CTO, bu test ağı versiyonunun ise şu an için gerçek işlem yapan cihazlarda kullanılmaması gerektiğini ima etti.

Schwartz daha önce bu güncelleme için “her şeyi değiştirebilecek bir adım” ifadesini kullanmıştı. XRP fiyatının özellikle son haftalarda Bitcoin’in etkisinden çıkamaması, böyle önemli bir gelişme ile değişebilir. XRP ağı ile ilgili 15 Aralık tarihinde de önemli bir açıklama yapılmış ve CBDC sinyali verilmişti. Ripple’ın son dönemde yaptığı geliştirmeler ise kesinlikle dikkat çekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!