Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İlk Defa Bir Olimpik Atlet Kripto Parayla Ödeme Aldı

Kanada sürat patencisi Ted-Jan Bloemen, iki yeni teknoloji şirketiyle yapılan bir anlaşma sonucu kripto parayla ödeme alan ilk olimpik atlet oldu.

Yeni Bir Sınır

Tarihte ilk kez, olimpik bir atlet kripto parayla ödeme aldı. CNN’e göre çift dünya rekor sahibi Ted-Jan Bloemen, sanal gerçeklik geliştiricisi CEEK VR’ın ve onG.social’ın şartlarını kabul etmesiyle bir yıllık sponsorluk anlaşması imzaladı.

Temsilcisi, Bloemen’in olimpik sporcuların başarılarını fonladığı düşünülürse kripto parayı bir ödeme şekli olarak kabul etmesiyle yepyeni bir sınır keşfettiğini düşünüyor. Bu düşüncesiyle alakalı bir açıklama yapıyor:

“Bu gerçekten yeni bir sınır. Özellikle Ted-Jan için kripto paranın nasıl işleyebileceğini görmek heyecan verici olacak. Fakat bu durum, spor pazarlama sektöründe de bir etki yaratacak”.

Bloemen’in anlaşması oldukça basit. CEEK VR ile 360 ​​° sanal gerçeklik deneyiminde rol alması ve olimpiyat yolculuğunu onG.social’da belgelemesi ve paylaşması karşılığında oyuncu, kripto parayla ödeme aldı.

CEEK VR kurucusu ve CEO’su Mary Spio, spor odaklı sanal gerçeklik deneyimleri için muazzam bir potansiyel görüyor ve Bloemen’i de aynı gemide görmekten mutluluk duyuyor:

“Bloemen’in en yeni teknolojilere verdiği destek, sınırları zorlamak için gösterdiği eğilimi yansıtıyor. Sanal gerçeklik, sadece kitlemiz (Ceekers) için harika değil. Buna ek olarak, oyuncu performansını ve potansiyelini maksimuma çıkarmak için kullanılacağına inanıyoruz”.

Bloemen’in kendisi de, yeni teknoloji ve yeni ödeme yöntemlerinin ön planında olmaktan memnun.

İlk #Kriptopara Sponsorlu Atlet olduğum için çok heyecanlıyım. Teknolojinin ön planında olduğum için ve bu büyük başarı için @CEEK # VirtualReality ve @Ong_Social’a teşekkür ediyorum. Önümüzdeki güzel ilişkileri ve heyecan verici zamanları sabırsızlıkla bekliyorum.

Buna rağmen Bloemen sadece kripto para şirketleri tarafından ödeme almadı. Ayrıca nakit para da aldı ve şunları söyledi:

“Benim için hiçbir şey almama riski yok. Zaten küçük bir miktar nakit param var ve bu kombinasyon, bu sponsorluğu gerçekten eğlenceli bir hale getiriyor. Çünkü birbirimize yardım ediyoruz. Başarılı olmaları için onları herkese duyurmaya çalışıyorum ve bu hepimize yardımcı oluyor”.

CoinMarketCap’a göre onG.social (ONG), bu yazı yazıldığı sırada toplam 6,322,255 dolar piyasa değerine sahip.

Kripto para piyasası gibi, Bloemen’de tartışmalara yabancı değil. Sven Kramer’in 10 yıllık 5.000 metre dünya rekorunu 1.5 saniyeyle kırdıktan sonra, Bloemen eski takım arkadaşının adını ve saatini gösteren arena etiketini ezip geçti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment