Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IMF Müdürü: Blockchain Finans Sistemini Sarsıyor

Uluslararası Para Fonu‘nun (IMF) Genel Müdürü Christine Lagarde, Blockchain teknolojisinin geleneksel finans sistemini adeta “sarstığını” düşünüyor.

Uluslararası Para Fonu geçtiğimiz günlerde “Dijital Çağ’da Para ve Ödemeler” adlı bir etkinlik düzenlemiş, finans dünyasından pek çok isim de bu etkinlikte yer almıştı. Etkinliğe katılan ve kripto para, Blockchain teknolojileriyle ilgili açıklamalar yapan isimler arasında Christine Lagarde da bulunuyordu.

Etkinliğe katılan isimlerden birkaç tanesine örnek olarak Circle CEO’su Jeremy Allaire’i, Avrupa Merkez Bankası’ndan Benoit Coeuré’u, JPMorgan Chase’ten Sarah Youngwood’u gösterebiliriz.

Lagarda etkinlik sırasında yaptığı açıklamalarda Blockchain teknolojisinden ve bu teknolojinin geleneksel finans sektörü üzerindeki etkilerinden bahsetti. Lagarde bu açıklamaları sırasında Blockchain’i günümüz finans sistemini adeta sarstığını vurguladı.

JPMorgan gibi şirketlerin kendi dijital paralarını geliştirmeye başladıklarını söyleyen Lagarde, Blockchain gibi teknolojilerin günümüz dünyasını oldukça derinden etkilediklerini düşünüyor ve şu yorumu yapıyor:

“İster dağıtılmış kayıt teknolojisi, ister kripto varlık veya para ister başka bir şey kullanıyor olsunlar; bu gibi yeniliklerin amacı sistemi sarsmaktır.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment