Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IMF’den Kripto Paralar İle İlgili Olumlu Açıklamalar Geldi

IMF başkanı Christine Lagarde, daha önceki söylemlerinin aksine, kripto paralar ile ilgili çok olumlu ifadeler kullandı.

Konuyla ilgili bir blog yazısı kaleme alan Lagarde, Bitcoin ve diğer kripto paralar ile ilgili olumlu konuşurken; Lagarde’ın daha bir ay önceki ”Kripto paraların karanlık yüzüne karşı dikkatli olmak gerekir.” açıklamasına atıfta bulunan bazı otoriteler, bunun enteresan bir fikir değişikliği olduğuna kanaat getirdi.

Kripto paralara akılcı bir şekilde yaklaşmak gerektiğine vurgu yapan Lagarde, bu sayede ne kripto paralardan körü körüne nefret edileceğini ne de bağnazca bu paralara inanılacağını belirtti.

Daha önce Şubat ayının sonlarında katıldığı Dünya Ekonomi Forumu’nda kripto paraların bu kadar popülarite kazanmasının tamamen yüksek kar elde etme hissayatı olduğunu belirten Lagarde, o dönem için kripto paraların yasal zeminde düzenlenmesinin bir zaruriyet olduğunu da ifade etmişti.

Yine bu sefer kaleme aldığı blog yazısında da kripto paraların sıkça konu edildiği kara para aklama, vergi kaçırma ve terör finansmanı gibi konuların asla göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Lagarde, yine de kripto paraların önemli yararlarının olabileceğini düşündüğünü de belirtti.

Lagarde, şöyle konuştu:

”Kripto paraların ekonomik dengeyi bozacağına dair gibi korkular var. Burada yapılması gereken, gerçek tehditler ile yersiz korkuların ayrmının iyi bir şekilde yapılmasıdır. İşte bu yüzden, kripto paralara yaklaşırken adil olmak zorundayız. Bu sayede hem daha verimli kurallar koyabilir, hem de kripto paraların sonsuz potansiyellerini açığa çıkarıp, yenilikçi işler başarabiliriz.”

Adil ve tarafsız bir yaklaşımın bu görece yeni sektörde herkesin işine çok yarayacağını belirten Lagarde, bu sayede daha verimli ve sorunsuz bir piyasa deneyimi yaşayacaklarını da belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment