Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sıcak Gelişme: New York, Binance ve Bitfinex Dahil 13 Borsaya Soruşturma Başlattı

New York Başsavcısı, Binance ve Bitfinex’in de yer aldığı dünyanın en popüler kripto para borsalarına daha yakından bakmaya başladı.

Başsavcı Eric Schneiderman, Salı günü “Sanal Piyasalar Bütünlük Girişimi” isimli bir hareketi duyurdu ve bu hareketin kripto para ticaret platformlarının politikaları ve uygulamalarına ilişkin bir araştırmaya neden olacağını söyledi. Salı günü yayınlanan basın açıklamasına göre, içlerinde dünyanın en büyük kripto para borsalarının da yer aldığı 13 kripto para borsasına operasyonlar, bot kullanımı, çıkar çatışmaları, kesintiler ve diğer kilit konular hakkında bilgi almak için bir mektup gönderildi.

” Kripto paraların popüler hale gelmesiyle, New York’ta ve ülkenin dört bir yanındaki kripto para sahipleri, paralarını yatırdıklarında şeffaflığa ve hesap verebilirliğe sahip olmalıdır. Ancak çoğu zaman, tüketiciler adalet, dürüstlük ve doğrulukları değerlendirmek için ihtiyaç duydukları temel haklara maalesef sahip değiller. “

Soruşturmaya dahil olan borsalar ise şu şekilde;

  • GDAX, Gemini, bitFlyer, Binance, itBit, Gate.io, Huobi.Pro, Bitfinex, Bitstamp, Bittrex, Kraken, Tidex ve Poloniex. Circle tarafından satın alınmış şirketler de bunlara dahil.

Schneiderman’a göre soruşturma aynı zamanda “içsel kontroller ve tüketici varlıklarını korumaya yönelik önlemler” gibi önemli konulara değiniyor.

” Bazı kripto para ticaret platformlarının New York’ta erişimi kısıtlayan resmi kurallara sahip olduğunun biliyoruz ve New York’ta kripto para birimi ticaretinde bulunmaya yönelik böylesi bir lisansa maalesef ki sahip değiliz. Diğer bir husus, platformlardan yasaklanmış alanlarındaki ticareti kısıtlamalarına yönelik önlemlerini açıklamalarını istiyoruz. “

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Ali osman
    Posted 17 Nisan 2018 - 21:33 21:33

    Haber asparagas galiba çünkü gerçek olsa 2k seviyelerinde olurduk

Leave a comment