Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere Merkez Bankası Başkanı’ndan Dolar İtirafı!

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, Facebook’un dijital para projesinin küresel finans sistemini değiştirebileceğini düşünüyor.

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Carney geçtiğimiz gün yaptığı açıklamalarda Facebook’un projesini yakından takip ettiklerini ve bu projenin ciddi sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

Libra Etkisi

Bloomberg tarafından yapılan habere göre Mark Carney, Libra adlı bu dijital paranın çok büyük bir potansiyel taşıdığını düşünüyor.

Kendisinin görüşlerine göre bu dijital para projesi günümüz ekonomisi kökten değiştirebilir ve yeni bir sistemin başlangıcı olabilir. Mark Carney bu yorumları yaparken büyük ölçüde Amerikan Doları’na atıfta bulunuyor ve onun rezerv para birimi olmasından bahsediyor.

Carney Facebook tarafından geliştirilen bu dijital paranın rezerv para birimi olarak Amerikan Doları’nın yerini alabileceğini düşünüyor.

Sistem Değişmeli

Günümüzdeki para sisteminin zaman zaman yetersiz kaldığından ve özellikle uzun vadede yeni sorunlar doğuracağından şüphelenen Carney bu sistemin bir an önce değişmesi gerektiğini düşünüyor.

Şu anda tüm para sisteminin Amerikan Doları merkezli olduğunu söyleyen Carney bu sistemin dayanıksız olduğunu söyleyerek şu yorumu yapıyor:

“Para tarihine az biraz aşina olan herkes bu merkezin ayakta kalamayacağının farkındadır. Uluslararası para ve finans sistemini gözardı etmeyi bırakıp bir an önce yeni, farklılığa açık, çok kutuplu bir küresel ekonomi kurmamız lazım.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment