Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wikipedia Kurucusu EOS’tan Vazgeçti: Merkezi Bir Uygulama

Wikipedia kurucu ortağı Larry Sanger, kripto para sektörünün ünlü projesi EOS ile ilgili olarak. bazı açıklamalar yaptı. Sektörde çok tecrübeli bir isim olan Sanger, kendi merkezi olmayan uygulamaları için EOS ağını kullanmak istemediğini ifade ederken, bu ağın özünde merkezi bir ağ olduğunu da ifade etti.

Başarılı yönetici, şöyle konuştu:

”EOS ağında uygulama yapmaya devam edemeyiz. Çünkü bu uygulama özünde merkezi bir şey ve kontrolü tamamen Çinli şirketlerde. Bu yaz başından beri bu konu hakkında düşünüyorum. Ve daha fazla bu işi devam ettiremeyeceğime karar verdim.”

Bundan yaklaşık yirmi ay kadar önce, Sanger bir açıklama yapmış ve EOS Blockchain’ini üzerinde tamamiyle sansürsüz birs sistem geliştireceklerini deklare etmişti. Everipedia adı verilen bu uygulama ile ilgili olarak da, bilginin dağıtımını daha modern bir şekilde ele alacağını ifade etmiş olan Sanger, bu görüşlerinden ise şimdilik vazgeçmiş gibi görünüyor.

EOS ağı da gerçekten kripto para sektörünün en gözde ağlarından birisi olmasına rağmen bu tarz konularda bir türlü. başarıyı elde edemiyor. Ağın merkezi olduğu yönünde yapılan yorumların dozajı da son dönemde artarken, bu sürecin firmanın başını ağrıtması da bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment