Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiliz Bir Kripto Borsası Litecoin Vadeli İşlem Ticareti Başlattı

İngiltere merkezli  para vadeli işlem platformu olan Crypto Facilities, Litecoin türev ürünlerini piyasaya çıkartıyor.

Çarşamba günü yapılan duyuruya göre, USD ile denkleştirilmiş bu yeni  hizmet 22 Haziran cuma günü müşterilerin kullanımına açılacak ve elinde tamamlayıcı teminat olarak Litecoin bulunduran yatırımcıların haftalık, aylık ve çeyrek dönemlik muacceliyet süreleri ile Kısa Pozisyon veya Pozisyon Fazlası vadeli işlem sözleşmeleri alabilmelerine olanak sağlayacak.

Crypto Facilities’in CEO’su Timo Schlaefer bu kararın Litecoin sözleşmesi konusunda müşterilerden gelen yüksek talep yüzünden alındığını ifade etti.

”İnanıyoruz ki LTC-Dolar vadeli işlem sözleşmeleri kripto para piyasalarındaki fiyat şeffaflığını, likiditeyi ve verimliliği arttıracaktır.”

Litecoin kurucusu Charlie Lee bu habere yorum yapıp Litecoin işlemlerinin daha kurumsal yatırımcılara sunulmasını sağlayan bu yeni ürünün LTC’nin likiditesini arttıracağını ve ”insanların Litecoin’e giriş çıkış yapmalarını” kolaylaştıracağını ifade etti.

Bu yeni hamle gene aynı firmanın hali hazırda sahip olduğu bir kaç kripto tabanlı türev ürününün yanı sıra Ethereum temelli vadeli işlem sözleşmeleri sunmasından sonra geldi. Bu türev ürünleri arasında Ripple protokolün tokeni olan XRP ve Bitcoin de bulunmakta.

Crypto Facilities, ethereum vadeli işlem sözleşmelerinden elde ettiği ticari hacmin bu çeyrek içerisinde 150 milyon dolar seviyesine ulaşmasını ki bunun da platformun toplam hacminin %10’una tekabül edeceğini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment