Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa’nın En Aktif Havalimanlarından Amsterdam Havalimanına Kripto ATM’si Kuruldu!

Uluslararası seyahatlerde en rahatsız edici durumlardan bir tanesi kendi ülkenizde kullanamayacağınız dövizleri yanınızda götürmek zorunda kalmak. Schiphol Havalimanı yolcuları bu konuda rahat olabilirler çünkü artık gerçek anlamda küresel bir para biriminin avantajlarını ilk elden görebilecekler ve ellerindeki itibari paradan kurtulabilecekler.

Schiphol Havalimanına Yeni Kripto ATM’si

Amsterdam Havalimanı olarak da bilinen Schiphol, Hollanda’nın en işlek kullanılan hava alanı. Schiphol bugün yaptığı bir duyuruda bu meşgul havalimanına yolu düşen yolcuların ellerinde kalan avroları BTC ve ETH ile değiştirebileceklerini açıkladı. ATM şu an için deneme sürecinde ve Schiphol Havalimanı bu hizmeti sunan ilk Avrupa Havalimanı olduğunu iddia etmekte.

Amsterdam Schiphol Havalimanı Tüketim Ürünleri ve Hizmetleri bölüm müdürü Tanja Dik konu hakkında şunları ifade ediyor:

”Schiphol durmadan yolcularına en yenilikçi ve en üstün hizmetleri sunmanın yollarını aramakta. Bitcoin ATM’si ile birlikte yolcuların ”yerel” avrolarını Bitcoin ve Ethereum gibi ”küresel” kripto para birimlerine kolaylıkla çevirmelerini sağlayıp onlara daha iyi hizmet sunmayı planlıyoruz. Bu, mesela, kendi ülkesinde avro harcama şansı olmayan insanlar için çok yararlı olacaktır.”

Altı Aylık Deneme Süreci

Havalimanı şimdilik Bitcoin ATM’sinin Schiphol içerisinde altı aylık bir deneme sürecinden geçirilmesini planlamakta. Deneme süreci boyunca ATM’ye yolcular tarafından yeterince talep olup olmadığı gözlemlenecek. ATM cihazları şu an için Gelen Yolcu Salonu 2, Giden Yolcu Salonu 1 ve 2’nin koridorlarında bulunmakta ki bu salonlar günlük olarak binlerce yolcunun geçiş yaptığı yerler. Daha önemlisiyse ATM’lerin yerleştirildiği yerler Schiphol Plaza‘ya giden kişilerin de ATM’ye erişimini mümkün kılmakta ve bu kişiler bir yerlere giden kişiler değil de sadece geçip giden kişiler olsalar bile onların kripto para alımı yapabilmelerini sağlamakta.

Bu deneme süreci Schiphol ve Hollanda menşeli bir şirket olan ve ”The Byecoin Company” ismi altında hizmet veren Byelex Data Solutions BV‘nin iş birliği sonucu ortaya çıktı. Byelex müdürü Herman Vissia konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

”Schiphol’ün yolculara kripto gerçekliğini tanıtma konusunda bizlere katılmasından dolayı heyecanlı ve mutluyuz.”

Schiphol kripto ile ilgili yeniliklere imza atan tek havalimanı değil. Yakın zamanda Avustralya içine bulunan Brisbane Havalimanı içerisinde bütün dükkanların ve havalimanı terminallerinin çeşitli kripto para birimleri kabul etmeye başladığını aktarmıştık ki bu Brisbane’i dünyadaki en kripto dostu havalimanlarından bir tanesi yapmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment