Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uruguay Yenilik Odaklı Kripto Para Düzenlemeleri Üzerine Çalışıyor

19 Haziran tarihli BNamericas‘ın haberine göre, Uruguay‘ın finansal teknoloji departmanı kripto düzenleme çerçevesi oluşturması için özel bir komite belirlemiş.

Söylenenlere göre komite ülkenin mali sistemini güçlendirme ve geliştirmenin yanı sıra yeniliğe de odaklanacak. Komitenin yapacakları arasında kara para aklama önleme, terör veya uyuşturucu finansmanı engelleme gibi unsurların yanı sıra endüstriyi daha şeffaf bir hale getirme de yer alıyor.

Uruguay şu ana dek herhangi bir spesifik düzenleme yapmamış olmasına rağmen komite kurumları, danışmanları, girişimcileri ve hükumet yetkililerini kendileri ile iş birliği yapmaya davet ediyor.

Uruguay’ın fintech komitesinin eski başkanı ve kurucusu Sebastian Olivera düzenleyici tekliflerin köklü kurumsal kanallar aracılığıyla kurulacağını ve geçirileceğini ifade etti.

”Düzenleyici alanın dışında hiçbir aktivitenin geliştirilemeyeceğini farkındayız ve bu olay finansal sistemler hakkında konuştuğumuzda daha da doğru bir hal almakta. Bu sebeple düzenleyiciler ve endüstriye dahil olan diğer bütün hisse sahipleri ile iş birliği içerisindeyiz. Fintech topluluğu içerisinde Uruguay’ın Latin Amerika sınırları dahilindeki ”kripto vadisi” olduğunun hayallerini kuruyoruz.”

Geçen ay Şili’nin Merkez Bankasının başkanı Mario Marcel riskleri denetleyebilmek için ülkedeki kripto paralar hakkında denetleme getirebileceklerini ifade etmişti:

“Bu tarz eylemler özellikle de piyasa şeffaflığı, müşteri hakları, para aklama ve terörizm finansmanı karşıtlığı gibi alanlara getirilecek daha güçlü standartlar ve mekanizmalar altında gerçekleşebilirler.”

Bakalım Latin Amerika ülkeleri arasında hangisi kripto para bayrağını üstlenecek?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment