Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Filipin Bankası IBM ile Birlikte Blockchain Konusunda Ortaklık Yapacak

Filipinli bir banka olan RIZAL COMMERCIAL Banking Corp (RCBC), 20 Haziran tarihinde iki Japon bankası ile blockchain üzerinden Japonya’ya havale yapmak için bir ortaklık kuracağını açıkladı.

Yerel haber medyalarından alınan bilgiler doğrultusunda bankanın Kıdemli Başkan Yardımcısı Manny T. Narciso, gerçekleştirilecek olan ortaklık doğrultusunda IBM‘in küresel blockchaininin bir parçasını oluşturacak olan planın, Japonya‘da çalışan ve evlerine para gönderen Filipinlilere hizmet etmeyi amaçladığını söyledi.

Narciso konu hakkında şu sözleri söyledi:

” Japonya’da çalışan işçilerimize bu teknoloji aracılığı sayesinde hizmet etmek istiyoruz. Bu hizmeti iki Japon bankasının ortaklığı ile gerçekleştiriyoruz. ”

” Japonya’daki OFW’lerden (overseas filipinos-yurt dışında yaşayan Filipinli) daha az ücret alacağımız için havale işlemlerini daha ucuz ve hızlı yapacaklar. “

Gerçekleştirilen bu yeni proje, bu yıl ortaya çıkan Filipinli bankaların blockchain ve kripto paralara olan ilgisini arttırmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz ay yine Filipinli bir banka olan UnionBank, bir konferansta madencilik cihazı sergilemişti.

IBM’e ek olarak RCBC, Japonya’dan Resona Bank ve blockchain altyapısı için başka bir ortak ile birlikte çalışacak. Narciso ortaklıkta yer alacak ikinci bankadan henüz bahsetmedi.

Nisan ayında Filipinler hükümeti, kripto para birimi şirketlerine yatırım potansiyeli sundukları gerekçesiyle özel bir ekonomik bölge oluşturmayı tercih etmişlerdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment