Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fiyat Analizi: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash, EOS, Litecoin, Cardano, Stellar, IOTA

Burada belirtilen öneriler yalnızca yazarın kendi fikirleridir ve Koinbulteni.com’un görüşlerini yansıtmaz. Her yatırım ve ticari işlem belli bir risk barındırır bu sebeple bir karara varmadan önce kendi araştırmanızı da yapmanızı öneririz.

Bitcoin’in 30 günlük yıllık esasa indirgenmiş volatilitesi 2017 yılındaki %150 oranından %61 gibi oranlara düştü. Blue Line Futures‘ın başkanı bunun satışların durulduğuna ve kripto para biriminin temel hazırlama sürecine girdiğinin işareti olduğunu ifade etmekte.

Buna ek olarak biz de son bir kaç gün içerisinde benzer bir kanıya vardık ve bu sebeple uzun dönemli yatırımcıların bunun gibi bir dip fırsatı kaçırmamasını ve portföylerini ona göre hazırlamalarını tavsiye ediyoruz.

Bu ayın başlarında Güney Kore borsası Coinrail‘in hacklenmesi kripto para fiyatlarında ciddi bir düşüşe neden olmuştu. 20 Haziran sabahında ticari hacme göre dünyanın en büyük kripto para borsası olan Bithumb’ın da 30 milyon dolar değerinde kripto para kaybı ve hacklenmesi işleri iyice çığırından çıkarttı. Bu hacklenmeler düşünmeden yapılan tepkilere yol açmış olsa da piyasalara verilen hasar kısmen kısıtlı kaldı ki bu da satış yoğunluğunun azaldığının başka bir kanıtı.

O halde tacirler satın almaya başlamalı mı? Hadi beraber bakalım.

BTC/USD

Bitcoin düştüğü çukurdan çıkmaya ve toparlanmaya çalışıyor. Düşüş trendinde güçlü bir direnç sergiledi. 20 günlük EMA (üssel hareketli ortalama) da 7.011 dolar seviyesinin biraz üzerinde yer almakta. Eğer fiyatlar destek işlem direncini kırarsa, BTC maalesef ki yeniden 13 haziran tarihinde gördüğü 6.277.23 dolar seviyelerini tekrardan test edebilir.

BİTCOİN: Simetrik üçgenin direnç hattı / düşüş trendi hattı

Eğer boğalar 20 günlük üssel hareketli ortalamayı aşabilirse BTC/USD çifti 7.700 seviyelerine kadar çıkabilir. 20 günlük EMA düzleşme gösteriyor ki bu da satış trendinin azalmakta olduğuna delalet eder.

Girilen riske karşı elde edilecek ödül oranı çok tatmin edici olmasa da, Bitcoin için Pozisyon Fazlası önerisinde bulunuyoruz çünkü BTC’nin belirli aralıklarda seyredeceğini ve şimdiki seviyeden 8.500 dolar seviyelerine hatta daha sonra 10.000 dolar ve ötesine çıkacağını düşünüyoruz.

BTC fiyatları dört saat veya daha fazla süre boyunca 7.050 dolar seviyelerinin üstünde direnmeyi başarabilirse tacirler o zamandan itibaren pozisyon fazlası işlemi tercih edebilirler.

Risk ve ödül oranı çok çekici olmadığı için lütfen sadece normal işlem hacminizin %40’ını kullanın.

ETH/USD

Ethereum geçtiğimiz bir kaç gün içerisinde yükselmeye ve toparlanmaya devam ettikçe kısa dönemli bir üstün performans sergiliyor. Düşüş trendinin direnç hattını kırdı ve şu an 20 günlük EMA’nın en üst direnç seviyesini kırmaya doğru ilerliyor.

Düşüş kanalının destek hattı / Düşüş kanalının direnç hattı / düşüş trendi hattı

Boğalar 20 günlük EMA’yı aşıp 545 dolar seviyelerinde kapanış yaptıktan sonra ETH/USD çifti 628 dolar seviyesindeki destek işlem direncini zorlamaya başlayabilir. Eğer boğalar bu seviyeyi de aşmayı başarırsa 700 dolar seviyelerine doğru bir yükseliş seçeneklere eklenmiş olur.

Bu sebeple tacirler Ethereum 550 dolar seviyelerini dört veya daha fazla saat boyunca hakimiyeti altına almayı başarırsa Pozisyon Fazlası işleme girişebilirler. Herhangi bir olası durumda zararı durdurma satış seviyesi ise 470 dolar seviyelerinin altı olarak belirlenebilir. Ethereum’a karşı olan görüşler hala bir miktar negatif olduğu için lütfen yatırım miktarınızı küçük tutun.

XRP/USD

Ripple 19 Haziran tarihinde 0.56270 dolar olan destek işlem direncini aşamadı. Satın alma desteğinin eksikliği bu düşük seviyelerde bile olsa ayı piyasasının bir sembolüdür.

XRP/USD

XRP: İniş üçgeninin düşüş trendi hattı / Düşüş trendi hattı 1

Eğer boğalar bir kaç gün içerisinde destek işlem direncinin üzerine çıkamazsa ayı piyasası 0.45351 dolar seviyelerinin altına doğru bir yol çizebilir. Ve eğer ayılar baskın çıkıp başarılı olurlarsa XRP/USD çifti 0.24 dolar seviyelerine kadar düşebilir ki bu zaten sıradaki en önemli direnç noktalarından bir tanesi.

Böyle bir düşüş Duygu Analizine (sentiment analysis) büyük bir darbe vuracaktır ve bunun sonucunda XRP’nin eski yüksek seviyelerine çıkmasını iyice zorlaştıracaktır. XRP hakkında herhangi bir tavsiyede bulunmadan önce bir satın alma kurgusu beklemekte fayda var.

BCH/USD

Bitcoin Cash düşüş trendi hattında bir dirençle karşılaşmakta. Eğer fiyatlar buradan aşağıya giderse ve 817.8709 dolar seviyelerinin aşağısına doğru inerse, bu iniş 777.5304 – 736.0137 dolar seviyelerindeki diğer destek hattına kadar uzanabilir.

BİTCOİN CASH: Düşüş trendi hattı

Düşüş trendinin üzerinde ise boğalar 20 günlük EMA engeline takılabilir veya onu aşabilir. Ancak bütün bunlara rağmen BCH/USD çifti 1.000 dolar seviyesinin üstünde tutunabilirse fiyatların 1.200 dolar seviyelerine yükselmesi olası gözüküyor.

Bu sebeple BCH için satın alma tavsiyesinde bulunabiliriz. Ancak yine de önceki analizlerimizde de söz ettiğimiz gibi alış miktarınızı ortalama yaptığınızın %40’ı ile sınırlandırın.

EOS/USD

EOS son bir kaç gündür 10.3384 dolar seviyelerine yakın bir orandan işlem görmekteydi. Bu seviyenin üzerine çıkmayı veya altına inmeyi hedefleyen girişimler başarısızlıkla sonçlandı.

EOS/USD

EOS: Düşüş trendi hattı

EOS/USD çifti eğer fiyatlar 9.0887 dolar seviyelerinin altına düşerse ayı piyasasına doğru kayabilir ki bu da 8 dolar seviyesine kadar bir düşüşü beraberinde getirebilir.

Olumlu haber ise toparlanma ile ilgili herhangi bir girişim 20 günlük EMA, düşüş trendi hattı ve 50 günlük SMA (basit hareketli ortalama) direnci ile karşılaşacaktır.

Bu sebeple EOS için herhangi bir tavsiyede veya alımda bulunmadan önce beklemek en mantıklı olay olacaktır.

LTC/USD

Litecoin ayı piyasasının etkisindeki düşüş üçgeni kalıbını aştıktan sonra bunu takip eden çok fazla satış göremedi. Şu an için fiyat çok kısıtlı olan 102.974 dolarlık üst taraf ve 90.994 dolarlık alt taraf ikilemi arasında sıkışıp kaldı.

LTC/USD

LTC: İniş üçgeninin düşüş trendi hattı

90.994 dolar seviyelerinin altına inen bir kırılma 84.708 dolar hatta 75.131 dolar seviyelerine kadar düşüş getirebilir.

Diğer bir yönde ise eğer boğalar ayılara üstün gelir ve 107.102 dolarlık destek işlem direncini aşabilirse, Litecoin, piyasaların daha düşük seviyeleri reddettiğini ve yükselmeye hazır olduğunu kanıtlamış olacaktır. Ayı piyasasının başarısız oluşu boğa piyasasının başarılı olacağına dair bir işarettir.

Bu sebeple tacirler LTC/USD çifti mevcut düşüşü durdurup 108 dolar seviyelerini aşabilir ve bu fiyatla kapanış yapabilirse tacirler bu Litecoin için Pozisyon Fazlası işleme girebilirler. İyimser taraftaki hedef seviyeleri 127 dolar ve 140 dolar olmalıdır.

ADA/USD

Cardano geçtiğimiz altı gün boyunca 0.16 dolar seviyelerini sağlamlaştırmak ile uğraşmaktaydı. Cardano şu an için bu yılın Mart ortasından Nisan başına kadar sergilediği benzer bir trendi sergilemekte.

ADA: Pozitif Sapma / Pozitif Sapma

Göreceli Güç Endeksi pozitif bir açılmanın ilk sinyallerini göstermekte. ADA/USD çifti bir kaç gün boyunca kabuğundan çıkmayı başarır ve 20 günlük EMA üzerinde tutunmayı başarabilirse olası bir boğa piyasasını bekleyebiliriz.

Kötü haber ise şu an için 0.13 dolar seviyesinin temel destek seviyesi olduğu ve bunun satın almayı çekici hale getirdiği. Bu desteğin kırılması bizim tahminlerimizi geçersiz kılacaktır ve 0.078215 dolar seviyelerine olan bir düşüşü başlatacaktır.

XLM/USD

Stellar son altı gündür 0.21529463 dolar ve 0.24588302 dolar gibi kısıtlı bir hatta sıkışıp kalmıştı. Bu seviyelerin aşılması fiyatların kriitk destek seviyesi olan 0.184 dolar seviyelerine düşmesine neden olacaktır.

XLM / Düşüş trendi hattı

İşin iyi yanı ise, XLM/USD çifti 0.25 dolar  seviyelerine doğru dirençli bir dönüş yapmakta. Eğer boğalar bu seviyenin üstüne geçmeyi başarabilirse 0.31 dolar seviyelerine kadar olan bir yükseliş bekleyebiliriz.

Eğer beklenilen yükseliş sağlanır ve XLM 20 günlük EMA’nın üzerine çıkıp 0.21 dolar seviyelerinde tutunabilirse, kullanıcıların alım yapması mantıklı olacaktır. Bu riskli bir işlem olacaktır bu yüzden alım miktarınızı normalin %40’ı olarak belirleyin.

IOTA/USD

IOTA yükselişe geçmekte zorlanıyor. 19 Haziran tarihinde denenen geri dönme çabaları 1.33 dolarlık destek işlem seviyesine bile ulaşamadı.

IOTA/USD

IOTA: Düşüş trendi hattı

IOTA/USD çifti 18 Haziran tarihindeki 1.0795 dolar seviyelerinin altına inerse büyük destek hatlarından olan 0.9150 dolar seviyelerini test edebilir. 0.9150 dolar seviyeleri geçen yılın 27 Kasım tarihinden beri kırılmamış olduğundan dolayı bu seviyelere yakın fiyatlarda satın alma işlemlerinin olacağını tahmin ediyoruz.

0.9150 dolar altına bir kırılma IOTA’yı 0.666 dolar seviyelerine batırabileceği için herhangi bir Pozisyon Fazlası önerisinde bulunmadan önce fiyatların düşük seviyelerden bir zıplama yapmasını ve biraz direnç kazanmasını beklemeliyiz.

Bu analizdeki veriler HitBTC borsasından alınmıştır. Grafikler ise TradingView tarafından sağlanmıştır.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment