Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Filipinler’de Yasal Olarak Tanınmış İlk Blockchain Girişimi İşe Başlıyor

Filipin hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, Cagayan Ekonomik Bölgesi’nde işe başlayacak 10 Blockchain şirketine yasal olarak izin verildiği belirtildi.

Cagayan Ekonomik Bölgesi (CEZA) otoritelerinin, bölgede bir Silikon Vadisi kurma yönünde yaptığı çalışmaların meyvesini verdiği belirtilirken, bu şirketlerin Filipinler’de yasal olarak tanınan ilk Blockchain girişimleri olduğu bilgisi de paylaşıldı.

Cagayan Ekonomik Bölgesi başkanı Raul Lambino, yaptığı açıklamada bölgede kripto para borsaları, madencilik firmaları ve ICO’lara izin verildiğini belirterek şunları söyledi:

”10 adet kripto para borsasına lisans vermek üzereyiz. Japonya’dan, Hong Kong’dan, Malezya’dan ve Güney Kore’den gelen firmalar bunlar. Gidip madencilik de yapabilirler, ICO da düzenleyebilirler, ya da borsa olarak da kalabilirler.”

Firmaların vergi indirimden faydalanacakları ancak bunun karşılığında bölgede istihdamı arttıracakları bilgisi de paylaşılırken, CEZA otoritelerinin firmalardan iki yıl içinde en az 1 milyon dolar yatırım ve 100 bin dolar lisans ücreti olmak üzere paralar istediği belirtildi.

Aynı zamanda Lambino’nun açıklamalarına göre, CEZA bölgesinde bu firmaların öncülük edeceği Blockchain eğitim merkezleri ve bir fintech üniversitesi kurulması planlanıyor ve bu sayede Blockchain konusunda bilgili ve donanımlı insanların işe alınıp, kalitenin yükseltilmesi hedefleniyor.

Geçtiğimiz ay başında ise Filipinler Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu, bulut madencilik kontratlarının birer senet olduğunu belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment