Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiliz BT Şirketi İngilteredeki En Büyük Bitcoin Çiftliğini Kuracak

The Sunday Telegraph’ın 17 Mart’ta bildirdiği üzere, İngiliz bilişim teknolojileri donanım tedarikçisi Bladetec, geçtiğimiz günlerde İngiltere’nin Gündeydoğusunda Bitcoin (BTC) çiftliği kurma planları olduğunu açıkladı.

Third Bladetec Bitcoin Mining Company LTD (TBBMC) olarak adlandırılan proje, önümüzdeki iki üç yıl içerisinde çiftliği inşa etmek ve işletmek için yatırımcılardan 10 milyon pound, kabaca 13.9 milyon dolar bekliyor. Fonlama platformu Envestry‘nin söylemine göre geliştiriciler yatırım getirisi sağlamak için madencilikten elde edilen koinin yanı sıra madencilik ekipmanlarını da satmayı düşünüyor.

Bladetec’in kurucusu John Kingdon yatırımcılara, herhangi bir para kaybetme riski olmadığını iddia ediyor. Hesaplamalarına göre, mining ekipmanlarının tek başına satılması kar sağlayacaktı. Her yıl daha fazla elektrik ve işlem gücü gerektiren mining maliyetlerinin artması ve donanım fiyatlarının düşmesi gibi faktörleri dikkate alıp almadığı bilinmiyor.

TBBMC, önümüzdeki iki yıl içerisinde Bitcoin’in değerine bağlı olarak yatırım getirilerinin dört senaryodan birini takip etmesini bekliyor. Senaryolar, %40’lık bir yıllık fiyat düşüşünden %50’nin üzerine bir yıllık fiyat artışına kadar uzanıyor.

2002 yılında kurulan Bladetec, Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, NATO, The National Grid gibi kurumlara bilişim teknolojileri desteği, tedarik ve danışmanlık hizmeti vermiştir. Evenstry’ye göre TBBMC, İngiltere yasaları tarafından korunan sınırlı bir şirkette yatırımcılar tarafından finanse edilen Avrupa’nın ilk Bitcoin madeni olacak.

Projeye göre, TBBMC tesisi Londra, Surrey ve Suffolk’ta üç noktada 3.500 metreyi kapsayacak. Telegraph’ın yazdığı gibi, İngiltere’deki bir Bitcoin mining maliyetinin 8.400 dolar civarında olduğu düşünüldüğünde, yükseltilen fonların çoğunun enerji maliyetleri için harcanacağını düşünürsek, şirket 1280 Bitcoin kadar kazmayı planlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment