Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiliz Halkının Bitcoin Hakkındaki Görüşleri: Bitcoin Çökecek

D-CYFOR adlı bir şirket tarafından yapılan ankete göre İngiliz halkının yüzde 92’si Bitcoin’den haberdar.

D-CYFOR tarafından halkın kripto paralara karşı ne gibi bir tavır sergilediğini ölçmek için yapılan ankette halkın yüzde 92’sinin Bitcoin‘den haberdar olduğu ortaya çıktı. Bu olumlu sayılabilecek bir sonuç olsa da ortaya bir de pek olumlu sayılamayacak sonuçlar çıktı. Ankete katılanların yüzde 71‘i herhangi bir ürün/hizmet almak veya satmak için Bitcoin veya herhangi bir kripto parayı kullanmayacağını, yüzde 11’i kullanacağını söylerken yüzde 18’i yorum yapamayacağını belirtti.

Yapılan ankette aynı zamanda Amazon, Google, Apple veya Facebook gibi şirketler kendilerine ait bir kripto para oluşturmuş olsalar halkın tepkisinin ne yönde olacağı da ölçüldü. Ankette insanlara bu şirketlerden herhangi biri tarafından üretilmiş bir kripto parayı herhangi bir ürünü/hizmeti satın almak veya satmak için kullanıp kullanmayacakları soruldu.

Bu dört şirket arasında en olumlu tepkiyi Amazon aldı. Halkın yüzde 26’sı Amazon’un ürettiği bir kripto parayı ticaret amaçlı kullanacağını, yüzde 55’i kullanmayacağını söylerken yüzde 18’i “bilmiyorum” şeklinde cevap verdi. Halkın diğer şirketler için görüşleri ise şu şekilde:

  • Google: yüzde 19 kullanırım, yüzde 62 kullanmam, yüzde 19 bilmiyorum
  • Apple: yüzde 17 kullanırım, yüzde 64 kullanmam, yüzde 19 bilmiyorum
  • Facebook: yüzde 14 kullanırım, yüzde 67 kullanmam, yüzde 18 bilmiyorum.

Halkın aynı zamanda Bitcoin’e yatırım yapma konusundaki görüşleri de alındı. Katılımcıların yüzde 29’u Bitcoin fiyatında önümüzdeki altı ay içerisinde kayda değer bir artış yaşacağını düşünüyor. Burada bir kıyaslama yapmak gerekiyor. Bu soru insanlara daha önce de sorulmuştu ve ortaya daha farklı bir tablo çıkmıştı. İnsanlara Nisan 2018’de bu soru sorulduğunda katılımcıların yüzde 39’u; Kasım 2017’de sorulduğunda ise yüzde 53’ü Bitcoin’in altı ay içerisinde büyüme yaşayacağını düşünüyordu.

Hatta şimdi yapılan anket sonuçlarına göre halkın yüzde 71’i Bitcoin önümüzdeki altı ay içerisinde ya fiyat bazında düşüş yaşayacağını (%23) ya da tamamen çökeceğini ve değersiz bir hal alacağını (%48) düşünüyor. Nisan 2018’de yapılan ankette ise katılımcıların yüzde 61’i bu görüşteydi. Kasım 2017’de yapılan ankete baktığımızda ise halkın yalnızca yüzde 47’sinin Bitcoin fiyatının neredeyse sıfırlanacağı görüşünde olduğunu görüyoruz.

D-CYFOR tarafından yapılan ankette halkın diğer kripto paralarla ilgili görüşleri de soruldu. Katılımcılar arasından Bitcoin’e yatırım yapmış olan veya yapmayı düşünenlerin yüzde 48’i başka bir kripto paraya yatırım yapmayacağını belirtti. Başka bir kripto paraya yatırım yapmayı düşünenlerin ise tercih sıraları şu şekilde:

  • Bitcoin Cash- %18
  • Ethereum- %17
  • Litecoin- %7
  • Ripple- %4
  • Cardano- %2
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment