Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiliz Hayır Kurumu, Yapılan Bağışlarda Güveni Sağlamak İçin Blockchain Temelli Sisteme Geçiyor

Tarih öncesi devirlerde yer alan ve birçok uygarlığın önemli izlerini taşıyan tarihi eserler ile ilgilenen bir İngiliz firması, bağışçılar ile daha iyi iletişim kurabilmek ve onların güveninin kazanabilmek için, Blockchain temelli bir sistemle çalışmaya başladı.

Konuyla ilgili çıkan haberlerde, kurumun Giftcoin adı verilen bir platformla çalıştığı ve bu sistemin, gerek hangi hayır severin ne kadar bağış yaptığı; gerekse de bu bağışların nerelere harcandığı konusunda takip seçeneğini her iki tarafa da sunduğu belirtildi.

Sistemi kullanmaya başlayan ekiplerden biri olan English Heritage’in 2015 ve 2016 yıllarında yaklaşık 2.5 milyon euro değerinde bir bağış topladığı ifade edilirken, henüz emekleme aşamasında olan şirketin, yavaş yavaş popülaritesini arttırdığı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan şirketin gelişim direktörü Luke Purser, bu yeni hamlelerinin kendileri açısından hayli önemli olduğunu belirtirken, artık bağış yapacak hayır sever insanlar ile yeni bir şekilde iletişim kurabilecek olmalarından dolayı çok memnun olduklarını söyledi. Purser, şu ifadeleri kullandı:

”Yeni bir hayır kurumu olarak birçok farklı insana ulaşmak ve onlara dokunabilmek çeşitli yollar arıyoruz. Toplumun her kesiminden her insana ulaşmak istiyoruz ve bu yönde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu uğurda, Giftcoin ile anlaşarak bağışçı insanlarımızla aramızda süre gelen güven ve şeffaflık temelli ilişkileri daha da geliştireceğimize inanıyoruz.”

Giftcoin tarafından yapılan açıklamada da, dijital çağda artık hayır kurumları ve bağış yapan hayır severler arasındaki güven ilişkisinin tarihin en düşük seviyelerinde olduğuna dikkat çekilirken, bu yeni sistemin bu bağı yeniden kurabilecek önemli bir ürün olduğuna vurgu yapıldı.

Giftcoin’in halka açık token satışı şu an için devam ederken, şirketin şu aşamada 1.27 milyon dolar topladığı belirtiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment