Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiliz Polisi 180 Milyon Sterlinlik Kripto Parayı Ele Geçirdi

Birleşik Krallık Metropolitan Polis Teşkilatı, salı günü yayımladığı duyuruda 180 milyon sterlin (yaklaşık 2.1 milyar lira) değerinde kripto paranın ele geçirildiğini ve bunun ülkenin en büyük kripto para operasyonu olduğunu açıkladı.

Metropolitan Polisinin mali suçlarla mücadeleden sorumlu ekibi, devam etmekte olan bir soruşturma kapsamında değeri 2.1 milyar lirayı aşan kripto paraya el koydu.

Bu, Birleşik Krallık’ta haziranın sonunda düzenlenen 114 milyon sterlinlik kripto operasyonunu geride bırakıp ülkenin en büyük operasyonu, dünyanın ise en büyük operasyonlarından biri oldu.

Dedektifler suç gelirlerini akladığı şüphesiyle 24 Haziran’da tutuklanan ve ardından kefaletle serbest bırakılan 39 yaşındaki bir kadın ile 180 milyon sterlinlik operasyon ile bağlantılı olabileceği düşüncesiyle 10 Temmuz günü yeniden görüştüler. Soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Dedektif Joe Ryan, geçen ay düzenlenen 114 milyon sterlinlik operasyondan beri devam eden soruşturmanın “karmaşık ve geniş kapsamlı” olduğunu söyledi. Komiser Asistan Yardımcısı Graham McNulty, operasyonla ilgili şu açıklamada bulundu:

“Suç gelirleri birçok farklı şekilde aklanıyor. Suç dünyasında nakit paranın krallığı sürse de, dijital platformlar geliştirdikçe organize suç örgütlerinin kirli paralarını aklamak için kripto para da kullandığını görüyoruz. Bu, bundan birkaç yıl öncesine kadar alışılmamış bir durumdu ama artık bu alanda çalışan iyi eğitimli memurlarımız ve özel birimlerimiz var.”

Görsel: New Scotland Yard (Can Pac Swire, Flickr, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!