Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere Bankası’na (BoE) Ait Bazı Hassas Bilgiler Hedge Fonlarına “Sızdırılmış”

Bazı uzman isimler günümüzde kripto paraları eleştirirken piyasanın çok fazla manipülasyona uğradığını, kripto para dünyasında çok fazla spekülasyon olduğunu söylüyorlar.

Burada bahsi geçen “manipülasyonlara” bir örnek daha eklendi. Ancak bu seferki örneğin kripto paralarla hiçbir ilgisi yok.

Hacklenmiş

Geçtiğimiz son birkaç hafta içerisinde İngiltere Bankası (Bank of England) ile ilgili bazı söylentiler dolanıyordu. Bu söylentilere göre bazı hedge fonları, İngiltere Bankası’nın yapacağı bazı açıklamaları önceden öğreniyor, bu bilgileri kullanarak önceden işlem yapabiliyorlardı.

Bu söylentiler bundan birkaç saat öncesine kadar sadece söylentiden ibaretlerdi. Ama İngiltere Bankası, konuyla ilgili bir açıklama yaparak iddiaların doğru olduğunu duyurdu: The Times’a göre bir İngiltere Bankası sözcüsü konu hakkında şu açıklamayı yaptı:

Üçüncü parti olarak adlandırılan bazı tedarikçi şirketler, belli başlı basın konferanslarına ait ses kayıtlarını bu yılın başından beri harici müşterilere sunarak kötüye kullanıyorlardı.

Nasıl?

İngiltere Bankası günümüzde diğer pek çok merkez bankası gibi çeşitli basın konferansları düzenliyor, bu etkinliklerde para politikalarıyla ilgili epey önemli açıklamalar yapabiliyor.

İngiltere Bankası tarafından düzenlenen basın konferanslarının görüntülü yayınını Bloomberg yönetiyor. Ancak bu konferansların ses kayıtları, taşeron şirketlere aktarılıyor ve bu şirketlerde tarafından yönetiliyorlar.

Son zamanlarda dolanan söylentiye göre bu taşeron şirketlere aktarılan ses kayıtları bir şekilde üst düzey hedge fonlarına sızdırılıyordu. Görünüşe göre bunlar sadece söylentiden ibaret değillermiş.

The Times gibi çeşitli kaynaklara göre bu hedge fonları, elde ettikleri bu ses kayıtları sayesinde İngiltere Bankası’nın yapacağı açıklamaları halktan çok daha önce öğreniyor, bu doğrultuda bir yatırım hamlesi yapabiliyor ve henüz hiç kimse ne olduğunun farkına bile varmamışken yüklü miktarlarda para kazanabiliyorlardı. İngiltere Bankası ise bu sızıntının yeni keşfedildiğini ve banka yetkililerinin bu durumdan yeni haberdar olduklarını öne sürüyor:

Kabul edilemez bu olay tamamen İngiltere Bankası’nın bilgisi, rızası dışında yaşanmıştır ve soruşturulmaya devam edilmektedir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment