Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere Düzenleyicisi FTX’in Yetkisiz Faaliyet Gösterdiği Hakkında Bildiri Yayınladı: Yatırımcıları Uyardı

İngiltere Finansal Davranış Otoritesi (FCA), Bahamalar merkezli kripto para borsası FTX’in yetkisiz faaliyet gösterdiği hakkında bir bildiri yayınladı ve kullanıcıları uyardı.

FCA 16 Eylül tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı bildiride FTX’in İngiltere’de herhangi bir faaliyet izni veya lisansı bulunmadığını belirtti. Kurum, buna rağmen firma aracılığıyla yatırım yapmaya devam edecek İngiliz vatandaşlarına hangi konulara karşı dikkat etmeleri gerektiğini ve kendilerini nasıl koruyabileceklerini söyledi.

Bildiride, FTX’in yetkilendirilmediği bu nedenle vatandaşların bir olumsuzluk durumunda Finansal Ombudsmanlık Kurumuna başvuru haklarının olmayacağı ayrıca Finansal Hizmetler Tazminat Planı’ndan yararlanamayacakları belirtildi. FCA ayrıca, vatandaşların FTX ile bir sorun yaşamaları halinde paralarını geri alabilmelerinin pek olası olmadığının özellikle altını çizdi.

Öte yandan FCA, vatandaşlara yetkilendirilmiş lisanslı şirketlerle çalışmalarını önerdi. Kurum ayrıca yatırımcıların Finansal Hizmetler kaydı olan bir şirket ile çalışmaları durumunda yasaların koruması altında olacaklarını ve mevduatları hakkında endişelenmelerine gerek kalmayacağını bildirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!