Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Name Services (ENS) Kritik Önem Taşıyan “eth.link” Alan Adının Kontrolünü Yeniden Devraldı

Ethereum (ETH) destekçisi ve kar amacı gütmeyen True Names şirketi, usulsüzlük sonucu kaybettikleri eth.link adresinin kontrolünü tekrardan ele aldıklarını açıkladı.

Ethereum’un öncü geliştiricilerinden ve aynı zamanda Vitalik Buterin’in yakın dostu olan Virgil Griffith, Kuzey Kore‘ye giderek Ethereum’u tanıttığı için ABD tarafından 63 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Ethereum Name Services (ENS) topluluğu için kritik değere sahip eth.link alan adının kontrolü de kendisine aitti ve hapiste olduğu için hiçbir şekilde domain üzerinde yenileme işlemi yapamıyordu.

Eylül başında ENS ağında önemli bir veri depolama ve izleme hizmeti sağlayan eth.link adresinin domain süresi dolmuş ve adres hileli şekilde satılmıştı. Söz konusu usulsüz satışın ardından ENS topluluğu GoDaddy şirketine ve alan adının yeni sahibi Dynadot‘a dava açtıklarını duyurmuştu.

Söz konusu dava yakın zamanda sonuçlandı ve Arizona mahkemesi True Names aleyhine karar verdi. Bu sayede eth.link adresinin yetkisi tekrardan ENS topluluğunun kontrolüne geçmiş oldu. Yaklaşık 1 aydır erişilemeyen eth.link sayfası da tekrardan çevrimiçi hale geldi.

Henüz dava süreci tamamlanmamış olsa da şimdilik kontrol tekrardan ENS topluluğunda ve bunun böyle kalmaya devam edileceği düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!