Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Analistten Ethereum (ETH) Yorumu: Kısa Vadede Bitcoin’in (BTC) Gerisinde Kalacak

Ünlü analist Benjamin Cowen, Ethereum’un (ETH) kısa vadede performans olarak Bitcoin’in (BTC) gerisinde kalacağını iddia etti.

Bejamin Cowen 19 Eylül tarihinde sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı paylaşımda, ETH’in BTC karşısında değer kaybedeceğini düşündüğünü ifade etti. Benjamin, fikirlerini Youtube hesabı üzerinde yaptığı canlı yayında detaylandırarak destekledi.

Analist, ETH/BTC paritesini incelendiğinde son 2 aylık süreçte ETH’in BTC’ye karşı %60’a yakın değer kazanmasına rağmen Merge güncellemesinin yaklaşmasıyla ivmenin kaybedildiğini belirtti. Özellikle 7 Eylül tarihinden itibaren ETH’in BTC’ye karşı yaklaşık %17 değer kaybettiğine değinen Cowen, düşüşün büyük bir kısmının Merge güncellemesinden sonra gerçekleştiğine işaret etti. Uzmanlar Merge güncellemesinin başarılı olmasına ve yeni haliyle finansal olarak daha fazla avantaja sahip olmasına rağmen güncelleme sonrasında beklenilen fiyat patlamasının yaşanmamasının yatırımcıları karamsarlığa ittiğine dikkat çekti. Merge sonrasında Ethereum doları karşısında %20’ye yakın değer kaybetti.

Öte yandan Cowen, canlı yayınında Bitcoin için iyimser günlerin çok uzak olmadığını ifade etti. Halihazırda uzun vadeli yatırımcıların büyük bir çoğunluğunun maliyetlerinin piyasa fiyatının altında olduğuna dikkat çeken analist, 18.700 seviyelerinin anlamlı bir destek noktası olduğunu öne sürdü. Ancak orta vadede enerji fiyatlarının ve küresel resesyon olasılığının fiyatlar üzerinde ciddi bir belirleyici güce sahip olacağını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!