Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere Hazine Bakanı: Kripto Düzenlemesi 1 Yıl İçerisinde Yürürlüğe Girebilir

İngiltere Hazine Bakanı Andrew Griffith, ülkenin bir yıl içerisinde kripto para sektörü için bir mevzuata sahip olabileceğini dile getirdi.

Andrew Griffith 17 Nisan tarihinde CNBC’ye verdiği demeçte, ülkenin önümüzdeki on iki ayda kripto para sektörüne dair çözüme dayalı ve inovasyonu engellemeyecek bir kripto para mevzuatına sahip olabileceğini belirtti.

Bakan, şirketlerin kripto varlıklardan en iyi şekilde yararlanmasının amaçlandığı politika kapsamında hükümetin uzun bir süreden sonra ideal bir noktada olduğunu ifade etti. Griffith, on yıllar sonra ilk defa kripto paraları pragmatik ve makul bir bir şekilde düzenlemek için fırsat elde ettiklerine dikkat çekti.

Bakan, üzerinde çalışılan kripto düzenleyici çerçevenin mevcut finansal varlık yasalarını kriptoya özgü yeni kurallarla birleştireceğini açıkladı. Kripto varlıkların ve blockchain teknolojisinin avantajlarından faydalanmak istediklerinin altını çizen Griffith, mümkün olan her yerde aynı varlıkların aynı şekilde düzenlenmesini istediklerini belirtti.

Öte yandan ülkenin stablecoin ve Merkez Bankası Dijital Parası (CBDC) olan “Britcoin” planlarına değinen bakan, stablecoinlere yönelik tasarının mevcut finansal mevzuatla birlikte kripto para düzenlemelerinden erken geleceğini dile getirdi. Ancak Britcoin konusunda, egemen bir dijital para birimi oluşturmanın yüksek düzeyde esnekliğe ve altyapıya ihtiyaç duyduğunu belirten Griffith, piyasaya sürülmesinin zaman alacağının altını çizdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!