Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere Hükümeti: FCA Kripto Para Türevlerini Yasaklayabilir!

İngiltere kripto para topluluğu açısından dünya çapında büyük bir yere ve öneme sahip. Sektör temel olarak Çin ve ABD tarafından yönetiliyor gibi gözükse de, özellikle Londra’nın ciddi bir ticari hacme sahip olduğu bilinmekte.

Finance Feed tarafından 21 Ekim tarihinde yayınlanan bir haber ise, İngiltere’nin kripto paralara yönelik bakış açısının değişebileceğini vurgulamakta. Hazine Bakanı sekreteri yeni yaptığı bir açıklamada gelen soruların bir çoğunu yanıtladı ve bunlar arasında İngiltere’nin kripto paralara nasıl baktığı ve bakacağı da yer almaktaydı.

Parlamento üyesi John Glen, hükümetin son kararı vermeye yetkili olmadığını ve bunun FCA tarafından yapılacağını ifade etti. İngiltere’nin finansal regülatörü FCA, hükümetten bağımsız .çalışmakta ve bu yönüyle kripto para piyasasına yönelik son kararı vermeye yetkisi bulunuyor.

FCA bundan önce 2018 yılının Temmuz ayında yayınladığı raporda kripto para birimlerinin ve kripto para türev ürünlerinin tehlikeli olabileceğine değinmişti. Özellikle ETN gibi kripto para türev ürünlerine karşı dikkatli olunmasını belirten FCA, yakında açıklayacağı kararında bunları tamamen yasaklayabilir ve ciddi bir hacim gerilemesine yol açabilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment