Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’de 24 Kripto Para Firmasına Soruşturma Açıldı

İngiltere’de finansal otoriteler 24 kripto para şirketine, uyum süreçlerini ihlal ettikleri gerekçesi ile soruşturma açtı.

FCA adıyla da bilinen kurum; bu yılın başından beri kripto para sektöründeki firmalar ile yakından ilgileniyor ve soruşturmaları birbiri ardına açıyor. Kurum, hangi spesifik firmaların radarında olduğunu belirtmezken, soruşturmaların açılmasının altında yatan bir diğer ana sebebin ise, firmaların uyum yasaları ölçüsünde çalışıp çalışmadığını görmek olduğunu belirtti.

Soruşturmanın ciddiyeti ve akıbeti sorulduğunda ise her kurumun kendine has süreçlerden geçeceğini belirten FCA, bununla birlikte hangi parametlerin değerlendirilmede kullanılacağına ilişkin ise bilgi vermedi.

Kurum ayrıca, soruşturma altındaki firmaların isimlerini müşteri koruma süreçleri gerekçesi ile paylaşmayacaklarını açıklarken, şunları söyledi:

”Bu kurumların kim olduğunu belirtirsek, müşterilerin ciddi risk altında kalacağını düşünüyoruz. Şirket ismi özelinde alacağımız aksiyonun ve pozisyonun bilinmesi, müşterileri baskı altına alacaktır ve bu yüzden biz de isimleri paylaşmamayı tercih ediyoruz.”

FCA’nın bu hamleleri, diğer büyük ülkelerin kripto paralar ile ilgili yaptığı düzenleme çalışmaları ile çakışması ile de dikkat çekiyor. Örneğin, son olarak bu hafta Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada ortaklığıyla açılan bir soruşturma; kripto para sektöründeki dolandırıcı firmaları hedef aldı. Şu anda 35 şirket üzerinde devam eden soruşturmanın önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

Singapur’da da merkez bankası sekiz yerel kripto para borsasına kurallara uymaları konusunda uyarılarda bulundu. Singapur Hazine Müsteşarlığı, daha önce de bir ICO’yu iptal etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment