Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’de Kurulan Özel Blokchain ve Kripto Para Ekibi, Çalışmalarına Başladı

İngiltere’nin yakın zamanda açtığı kripto paralar ve Blockchain teknolojisi ile ilgili çalışmalar yapacak olan özel ekibi; ilk adımını atarak; kripto para ve Blockchain sektörleriyle ilgili bir politika belirlemek üzere çalışmalara başladı.

Açılış toplantısı dün yapılırken; İngiliz hükümetinin resmi internet sitesinden de paylaşılan verilere göre ekip; kripto paraların etkilerinin araştırılması, potansiyel olumlu etkileri veya zararları, Blockchain teknolojisinin finans sektöründe kullanımının teşviği ve bu konularda hangi kuralların gündeme gelmesi gerektiği gibi konularda fikir teattisinde bulundu.

Maliye bakanlığı müsteşarı Philip Hammond tarafından temelleri Mart ayında atılan ekip, İngiltere’nin dünya üzerindeki en iyi Fintech ülkesi olma yolundaki hedefinin gerçekleştirilmesi için kuruldu.

İngiltere Merkez bankası başkan vekili Dave Remsden ise yaptığı açıklamada, Blockchain teknolojisinin gerek İngiltere ekonomisine gerekse de finans sektörüne ciddi katkı yapacağını belirterek şunları söyledi:

”Blockchain bizim için çok önemli, değer verdiğimiz bir teknoloji. İlgili birimler ile yakın çalışacak bir ekip kurduk ve bu teknoloji ile ilgili daha fazla detaya hakim olmak istedik. Tüm faydaları, zararları ve riskleri bu ekibin çalışması ile daha net olarak göreceğimizi umuyorum.”

Gerek akademik olarak, gerekse de yatırımcı, müşteri, bankalar ve denetleyici kurullar gözünden olaya bir bakış açısı getirmeye çalışacak olan grup; ilk raporunu ise Temmuz ayındaki yapacağı olağan toplantısında yayınlayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment