Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayvan’da Blockchain Sektörünü Geliştirmek İçin Yeni Bir Parlamenter Birlik Kuruldu

Parlamento üyesi ve kanun çıkarma yetkisine sahip olan Jason Hsu Yu-Jen‘in 22 Mayıs‘ta yazmış olduğu Facebook duyurusunda, Tayvanlı meclis üyelerinin bir araya gelerek endüstrinin gelişmesini sağlamak için parlamenter bir Blockchain birliği oluşturacaklarını duyurdu.

Hsu tarafından yönetilmekte olan, yeni kurulan Tayvan Parlamenter Blockchain Koalisyonu (Taiwan Parliamentary Coalition for Blockchain, TPCB)’nun amacı Tayvanlı politikacılar arasında kripto para birimleri ve Blockchain üzerine daha kesin, daha iyi niyetli ve daha güçlü bir düzenleme taslağı oluşturmak için ortak bir fikir birliği yaratmak.

21 Mayıs’ta, yeni kurulan ve daha sağlıklı, yasalara itaatkar bir piyasa oluşturmak adına  üyelerinin şeffaflık, veri güvenliği ve yatırımcıları koruma konusundaki gerekliliklere uyması gereken Taiwan Crypto Blockchain Self-Regulatory Organization (TCBSRO) ile TCPB arasında Taipei’de ortak bir kuruluş töreni gerçekleştirildi.

Hsu‘nun açıklamasına göre bu parlamenter birliğin amacı Tayvan hükümetini teknolojik yenilikleri düzenleme konusunda daha açık fikirli ve proaktif bir tutum sergilemeye itmek olacakken aynı zamanda kripto alanı ile resmi makamlar arasındaki karşılıklı güveni de geliştirmek için çalışıyor olacaklar. Buna ek olarak kendi kendini düzenleme yapısı sayesinde endüstrinin kendi içerisinde çözebileceği sorunlar için devlet müdahalesinin aşırıya kaçmasının önüne geçilecek.

Parlamento üyesi Jason Hsu Yu-Jen gözüpek bir blockchain ve kripto savunucusu olmakta. Geçtiğimiz ay atmış olduğu bir tweet’de, Tayvan’ın “kripto ulusu” ve “Blockchain adası” olması için çalışmakta olduğunu belirterek son zamanlarda Malta adasında görüldüğü gibi kripto endüstrisinin önemli şirketlerini kripto-dostu düzenlemeler ile ülkeye çekmeye çalışmaktaydı.

Henüz daha geçtiğimiz ay en büyük borsa dışı (OTC) kripto para piyasalarından biri olan OTCBTC‘nin CEO‘su ve Facebook’un Hackathon yarışmasını kazanan Yi-Ting Chen, Tayvan’ın başkenti Taipei şehri için belediye başkanlığına aday olduğunu duyurmuştu. Aynı zamanda yine geçtiğimiz ay içerisinde Tayvan Adalet Bakanlığı, kripto para birimleri için kara para aklamanın önüne geçmek için daha sıkı bir takım önlemler alacağını ve bunun Kasım ayında yürürlüğe gireceğini duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment