Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayvan Bitcoin Üzerinden Kara Para Aklamalara Yönelik Düzenlemeler Yapacak

Tayvan, bu sene bitiminden önce Bitcoin üzerinden kara para aklamaya yönelik düzenlemeleri resmi olarak bitirmeyi planlıyor.

Kasım’dan Önce Gerçekleştirilecek

Tayvan Merkezi Haber Ajansı’nın verdiği bilgiye göre, ülkenin adalet bakanı Chiu Tai-san, Cuma günü yapılan kara para aklamayı konu edinen bir etkinlikte, ulusunun Kasım ayında Asya Pasifik Grubunun Tayvan’ı ziyaretinden önce kara para aklamaya yönelik düzenlemeyi yürürlüğe koymak istediğini açıkladı.

Rapora göre, mevcut kara para aklama çabalarının iki taraflı bir şekilde değerlendirilmesi amacıyla ülkeyi ziyaret etmek için belirlenen grup, küresel muadili Mali Eylem Görev Gücüne (FATF) benzer bir kapasitede çalışan Asya Pasifik Bölgesi için olan hükümetlerarası bir ajans.

Mali Denetim Komisyonu başkanı Wellington Koo da dün gerçekleşen etkinlikte bulunuyordu. Bitcoin’le ilgili mevcut sorunun “kimin aldığı ve kime satıldığından” kaynaklandığını açıkladı.

Bu yorumlar, Tayvan’ın adalet departmanı kara para aklamaya yönelik mevcut kuralları eleştirince, bitcoin ve ülkedeki kripto para birimi ticaretine daha fazla şeffaflık getirmenin en iyi yolunun aranmasına yönelik tartışmaların başladığını gösteren bir rapordan sonra geldi.

Habere göre, Tayvan’daki bankalara zaten FSC tarafından bitcoin ticaret platformlarına sunulan banka hesaplarının yüksek riskli müşteriler olarak tanımlanmaları için emir verilmişti. Dahası, bu hesaplardan belli bir düzeyin üstünde yapılan işlemlerin, para aklama olasılığını önlemek için düzenleyiciye işaretlenmesi gerekiyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment