Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’deki Blockchain Şirketi 6.5 Milyon Dolarlık Yatırım Aldı

İngiltere‘deki bir Blockchain şirketi kısa süre önce 6.5 milyon dolar değerinde yatırım topladığını açıkladı.

Birleşik Krallık merkezli şirketlerden Acre Software, mortgage ve sigorta işlemlerini basitleştirmek için Blockchain teknolojisinden yararlanıyor. Şirketin amacı özellikle müşavirlerin kullanabileceği bir sistem geliştirmek.

İngiltere genelindeki mortgage işlemlerinin yaklaşık dörtte üçlük bir kısmı müşavirler tarafından yönetiliyor ve bu da müşavirlerin omzuna ağır bir yük bindiriyor. Acre Software ise bu yükün Blockchain teknolojisi ile azaltılabileceğine inanıyor. Şirketin başlıca hedefleri arasında mortgage işlemlerine ilişkin verilerin güvenli bir şekilde saklanabileceği bir sistem geliştirmek.

Acre Software geçtiğimiz günlerde bir basın duyurusu yayınladı ve İngiltere’deki bir müşavir şirketi olan Sesame Bankhall Group’tan 6.5 milyon dolar değerinde yatırım aldığını açıkladı. Sesame Bankhall Group, ülke genelinde 11 bin müşavirle birlikte çalışıyor.

Konu hakkında yayınlanan açıklamalara göre Sesame Bankhall Group, Acre Software’e yatırım yapmanın yanı sıra şirket ile özel bir anlaşma daha imzaladı. Ancak bu anlaşmanın maddeleri henüz tam olarak bilinmiyor.

Blockchain teknolojisinin mortgage işlemleri için kullanılabileceği düşüncesi pek yeni değil. PwC gibi şirketler bu işlemlerin Blockchain aracılığıyla daha az maliyetli ve daha hızlı hale getirilebileceğine inanıyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment