Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’deki Kripto Para Şirketlerinin Yeni Adresi Fransa Mı?

Fransa’da kripto para sektörüyle ilgili alınan olumlu kararlar, İngiltere’deki kripto para şirketlerinin Fransa’ya geçiş yapmalarına yol açabilir.

İngiliz Hükümeti bir süredir Brexit sürecinin ne şekilde yürütüleceğiyle ilgili bir karara varmaya çalışıyor. Ne var ki henüz ne Avrupa Birliği ne de İngiliz Hükümeti bu konuda kesin bir karara varabilmiş durumda.

İngiltere ve Avrupa Birliği arasındaki sallantılı ilişki, ülkedeki pek çok şirketin yeni politikalar hazırlamasına yol açıyor. Geçtiğimiz haftalarda paylaştığımız yazılarda İngiltere’deki şirketlerin yaşanabilecek olası senaryolara karşı yeni adımlar atmaya başladıklarını belirtmiştik.

Brexit’ten etkilenecek şirketller arasında kripto para şirketleri de bulunuyor. Aslen İngiltere merkezli olan bu kripto para şirketleri, son zamanarda yaşanan gelişmelerle birlikte kendilerine yeni bir adres edinmeye başlayabilirler. Bu adresin Fransa olması ise gayet muhtemel.

Fransa’daki yetkililer geçtiğimiz günlerde yaptıkarı açıklamalarla birlikte kripto para sektörüne ilişkin alınan bazı kararlardan bahsettiler. Özellikle ülkenin ekonomi bakanı olan Bruno Le Maire tarafından yapılan açıklamalar yoğun ilgi gördü.

Fransa’nın kripto para sektörüne yönelik atacağı olumlu adımlar, İngiltere’deki şirketlerin zaman içerisinde Fransa’ya geçiş yapmalarına yol açabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment