Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’den Yeni Bir Sabitkoin ve CBDC Açıklaması Geldi

İngiltere’den sabitkoin ve CBDC araştırmaları hakkında yeni bir açıklama geldi. İngiltere Hazine Şansölyesi Rushi Sunak, sabitkoin ve dijital merkez bankası paraları gibi yeni teknolojilerin parasal sistemi değiştirerek daha kolay ve hızlı ödeme yapılmasının önünü açacağını söyledi.

İngiltere Hazine Şansölyesi Rishi Sunak, sabitkoin ve CBDC araştırmaları hakkında bilgi verdi. Sunak, finansal hizmetlerde dinamizmi, şeffaflığı ve rekabetçiliği artırmak için hazinenin yaptığı planlar hakkında konuştu. Şansölye, İngiltere’nin sabitkoin ve dijital merkez bankası paraları gibi yeni teknolojilerde küresel çapta öncülük etmesini umduğunu şu sözleriyle dile getirdi:

“Finansal hizmetler tarihinde yepyeni bir sayfa açıyoruz ve İngiltere’nin sahip olduğu dünyanın önde gelen finans merkezi konumunu yeniliyoruz. Avrupa Birliği’nin etkisi bulunmadan olabildiğince çok karar alarak, İngiltere için doğru olanı yapıyor ve firmalara istikrar sağlıyoruz. Planlarımız, Birleşik Krallık’ın açık, çekici ve iyi düzenlenmiş bir pazar olarak ilerlemesini sağlayacaktır. Yeni teknolojiler konusunda dünyaya liderlik etmeye devam edeceğiz.”

İngiltere’nin sabitkoin ve CBDC çalışmaları sürüyor

Cointelegraph’ın haberinde, şansölyenin yaptığı açıklamaların İngiltere Merkez Bankası’nın ve hazinenin CBDC araştırmaları yaptığını ortaya koyduğu belirtildi. Yapılan bu açıklamanın büyüyen sabitkoin sektörü hakkında oldukça dengeli ve istikrarlı bir tablo çizdiği söylendi.

Sunak’ın konuşmasında, İngiltere’nin dünya finans sisteminde liderlik etme arzusunun sabitkoin ve CBDC gibi yeni teknolojileri benimsemesini ve çalışmalarını hızlandırmasını sağladığı ifade edildi. Sabitkoinlerin potansiyel faydalarından yararlanmak ve ödeme yöntemlerinden beklenen minimum standartları karşılamaları için sabitkoin girişimlerine hükümet tarafından yeni bir yaklaşım ve düzenleme getirilmesi hakkında konuşulduğunu da dile getirdi. Rishi Sunak, aynı zamanda İngiltere Merkez Bankası ve Hazine Bakanlığı’nın CBDC çalışmalarının memnuniyetle karşılandığını paylaştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!