Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Intel Blockchain Tabanlı Projelerin Gizliliği ve Güvenliğini Arttıracak

Bilgisayar teknoloji devi Intel salı günü New York’taki Intel Xeon Scalable processor etkinliğinde, Corda Blockchain platformu için veri gizliliğini ve güvenliğini güçlendirmek üzere R3’le işbirliği yaptığını açıkladı.

Corda, R3 şirketinin Blockchain tabanlı finansal teknoloji hizmeti sağlayan bir platformu olup sektörün lider projelerinden birisidir.

Corda’nın veri gizliliği ve güvenliği konusundaki yaklaşımının bir parçası platformun diğer Blockchain platformlarından farklı olarak sadece “bilmeleri gereken” kişilere verileri gönderiyor. Bu özellik işletme ve anlaşmaların gizliliğini sağlamaya ihtiyaç duyan finansal kurumların gereksinimleri sonucunda ortaya çıkartılmış.

R3′ nin baş mühendisi Mike Hearn:

“Intel ile ortaklık kurarak Blockchain veri gizliliğinde standardı oluşturmaya devam ediyoruz. Yakında Corda kullanıcılarına sınıfında lider özellikler sunabiliyor olacağız. Corda dünyadaki seksenden fazla üyemiz tarafından yaşanan soruna teselli oluyor ancak işlem gizliliği dünya çapında dağıtımı engelleyen en önemli sorun. Intel ile birlikte çalışarak bu soruna yeni çözümler üretmekten dolayı çok mutluyuz.”

R3 CEO’su David Rutter:

“Intel Corda için mükemmel bir ortak. Platform endüstrinin spesifik ihtiyaçlarını tamamen karşılamak için düzenlemeye tabi olan toptan finansal piyasalarda veri gizliliği ve güvenliği konusundaki benzersiz yaklaşımı gibi tasarım seçenekleriyle de lider Blockchain çözümü olmak için geliştirildi.”

Intel Güvenlik Departmanı Yazılım ve Hizmet Grubu Başkan Yardımcısı Rick Echevarria:

“Intel Xeon Scalable işlemciler Blockchain çözümlerinin mahremiyetini ve güvenliğini arttıracaktır. R3’nin işbirliğine dayalı yaklaşımı ve Corda platformu R3’yi gelecek nesil finansal hizmetler için piyasa altyapısının oluşturulmasında eşsiz bir konuma getiriyor.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment