Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Karanlık Geçen Salıdan Sonra Piyasa Kendini Toparlıyor

Tüm kripto para piyasasında görülen önemli düşüş yüzünden kripto paralar bu haftaya epey kötü başlamıştı.

1 Ağustos Yaklaşıyor

Analistler, Bitcoin ve diğer alternatif paraların böyle bir düşüş yaşamasının arkasında pek çok farklı etmen olabileceğini söylüyordu. İronik olarak bu düşüş, küresel ekonomik işlemler için önemli bir teknoloji olan kripto paralara gönderme yapılan, Hamburg’daki G20 zirvesinden sonra yaşandı.

Tüm bunların yanında kripto para kullanıcıları, Bitcoin’in kuruluşundan beri vereceği en önemli kararı vermeye yaklaşıyor. Bu karar, Segwit2x güncellemesi ile 1 Ağustos’ta verilecek.

Segwit hakkında bilgi almak için: Segwit Nedir?

Bu düşüşün arkasında hangi nedenler olursa olsun, kripto para piyasasının her geçen gün daha da popülerlik kazandığı gerçeği değişmiyor. Piyasadaki bu oynaklıklar düzgün bir şekilde analiz edilecekse, 2017’nin başından beri bu piyasada yer alan faaliyetler gözden geçirilmelidir.

ICOlar Düşüşte Etkili

Cashaa’nın kurucusu Kumar Gaurav, durumun geçici olduğunu düşünüyor çünkü bu düşüşün arkasında çok olumsuz bir sebep yok. Bunun yanında Gaurav aynı zamanda bu düşüşün arkasındaki önemli bir etmen olarak ICOların -Ethereum’un “ilk vurucu uygulaması”- önemli başarısını gösteriyor. Bunun sonucunda insanlar epey yüklü miktarlarda, geçtiğimiz haftalarda 420 $’dan 200 $’a düşen, Ether satmasıyla sonuçlandı. İnsanlar Etherlerini genelde ya Bitcoin’e ya da bildiğimiz nakit paralara çevirdiği için bu durum piyasada bir panik yarattı.

Gaurav:

“Net bir şekilde görülüyor ki Ether, Temmuz ayında Bancor (150 Milyon $) ve Status (100 Milyon $) gibi bazı büyük ICO’ların gerisine düştü. Bunun sebebi büyük ihtimalle kuruluşundan beri geçen bu 3 sene içinde Ether ile zengin olan ve artık başka ICO’lara da para yatırmayı düşünen yatırımcılar.”

açıklamasında bulundu. Sözlerine devam eden Gaurav aynı zamanda şuanda sırf bir ICO’da bulunmak için alınan Ether sayısının, sonradan aynı ICO üzerinden satılan Ether sayısından daha az olduğunu, bu yüzden şuan başarılı olan herhangi bir ICO’nun fiyatları ciddi anlamda etkileyebileceğini söyledi.

Bu düşüşün bir diğer olası sebebi ise büyük ICO’ların Ethereum ağı üzerinde baskı kurarak, düzenli kullanıcılar için kullanılmaz hale getirmesi olabilir.

Yükseliş

Netcoins CEO’su Michael Vogel, son zamanlardaki piyasa hareketliliğinin yatırımcılar arasındaki korku ve endişe yüzünden olduğunu belirtti. Bunun yanında, Bitcoin’in hala daha pozitif yönde potansiyeli olduğunu da belirtti.

Vogel:

“Geçtiğimiz 6 ayda kripto para alanında inanılmaz miktarda servetler yaratıldı. Bu durum bazılarının Bitcoin için “balon” lafını kullanmasına sebep olsa da bence Bitcoin’in balonlukla uzaktan alakası yok hatta bunun aksine Bitcoin’in hala daha büyük bir potansiyeli var. Genel olarak yatırımcıların şuanda korkulu ve endişeli olması yüzünden piyasadaki hareketlilik bu durumda. 1 Ağustos’ta bu durum bir netlik kazanacak (özellikle Bitcoin’in diğer kripto paralara göre durumu) ve bu netlik, şuan piyasada olan kaygıyı kaldıracaktır.”

Bu haftanın başındaki inanılmaz düşüşe rağmen, tüm kripto paralar hafif hafif toparlanmaya başladı bile.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment