Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon Şirketi Bic Camera Bitcoin Ödemesini Kabul Ediyor

Japonya’da tüketici elektroniği sağlayıcılardan Bic Camera, ödeme yöntemleri arasına Bitcoin’i eklediğini duyurdu. Nisan ayından beri Tokyo’da Bitcoin ile ödeme kabul eden Bic Camera, Bitcoin ödeme yoluna beklenenden çok daha fazla ilgi aldığı için artık bu olanağı tüm mağazalarından sağlayacak.

Bic Camera ödemelerini, Japon Bitcoin borsalarından bitFlyer ile yaptığı iş birliği ile ödeme olarak aldığı Bitcoinleri Japon Yeni(¥)‘ne çevirebilecek. Bu sayede tedarikçilerine ödeme yapabilecek ve gerçek dünyanın şartlarına uyum sağlamaya devam edebilecek.

Şirket ürün çeşitliliği açısından geniş bir yelpazeye sahip. Odak noktası kameralar olmasının yanında kamera aksesuarları, kişisel bilgisayarlar; elektrikli diş fırçası, akıllı süpürge gibi elektronik ev aletlerinin de satışını yapıyor.

Ayrıca, Bic Camera yan markası Kojima da gelecek aylarda aynı şekilde Bitcoin ile ödeme almaya başlayacak.

Japonya Blockchain’i Seviyor

Japonya, geçtiğimiz haftalarda online işlemlerinde blockchain teknolojisini kullanacağını duyurmuştu. Bunun yanında yapılan araştırmalar sonucunda Japonya’da 260.000 mağaza Bitcoin ile ödeme alıyor ve bu sayı Japonya’nın kripto paralara olan ilgisinin kanıtı niteliğinde olabilir.

Kaynak: Nikkei

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment