Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Intel John McAfee’ye Dava Açtı

Intel bundan birkaç ay önce kendi kripto parasını geliştiren John McAfee’ye karşı yeni bir dava açtı.

Kripto para dünyasının en ünlü isimlerinden biri olan John McAfee yakın geçmişte Ghost adlı bir gizlilik koini (privacy coin) geliştirdi. Koin Bülteni olarak hakkında genel bir tanıtım yazısı yazdığımız bu kripto parada John McAfee’nin bizzat imzası bulunuyor. Çünkü McAfee geliştirdiği bu kripto parada kullanılan gizlilik protokolüne GhostbyMcAfee ismini koydu.

Intel Geçmişi

John McAfee geliştirdiği bu yeni kripto parada kendi ismini kullanıyor kullanmasına ama bu durumdan herkes memnun değil. Hele Intel, hiç değil. Bunun elbette bir sebebi var.

Teknoloji devi Intel 2011 yılında John McAfee’nin yine kendi ismini taşıyan McAfee adlı güvenlik şirketini satın aldı. Hemen hemen altı yıl boyunca Intel’e bağlı olan bu şirket 2017 yılında yeniden McAfee LLC olarak bağımsız bir şirket olarak faaliyet göstermeye başladı ve şirketin ismindeki Intel Security kısmı çıkartıldı. Fakat Intel’in “McAfee” ismi üstünde hala bir hak iddiası bulunuyor.

Intel Dava Açtı

John McAfee sosyal medya hesabından bir gönderi paylaşarak Intel’in kendisine dava açtığını duyurdu. Bu davanın çıkış sebebi de tahmin edilebileceği üzere McAfee’nin kendi geliştirdiği kripto parada McAfee ismini kullanmış olması.

Twitter’daki açıklamalarına göre konuşacak olursak McAfee en azından şimdilik Intel’e kafa tutmaya çalışmayacakmış gibi görünüyor. Hatta kendisi şimdiden yeni isim önerilerine açık olduğunu belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment