Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Intel’in Kripto Miner’ı Şimdiden Performansıyla Adından Bahsettiriyor

Intel’le tedarik anlaşması bulunan Griid Infrastructure tarafından paylaşılan bilgilere göre Intel’in üstünde çalıştığı miner, piyasadaki en verimli çalışan ikinci miner olabilir.

Griid Infrastructure tarafından hazırlanan sunuma göre Bonanza Miner 2 adlı model, terahash başına 26 jul tüketecek ve maksimum 135 TH/s’lik bir hash oranı sağlayacak.

Bonanza Miner 2, bu verilerle birlikte Bitmain’in terahash başına 27,5 jul tüketen ve 198 TH/s’lik hash oranı sağlayan S19 Pro +Hyd modelinden ve MicroBT’nin terahash başına 31 jul harcayan 112 TH/s’lik M30S++ modelinden daha verimli bir miner olacak.

Bu performans onu Bitmain’in 140 TH/s’lik gücü bulunan ve jul başına 21,5 tüketen S19j XP modelinin önüne geçirmiyor. Bonanza Miner 2, yine de güncel verilerle piyasadaki en verimli ikinci miner olabilir.

Sunumda söz konusu miner’ın Intel tarafından geliştirildiği açıkça belirtilmese de, geçmişte yapılan açıklamalar bu iki şirketin iş birliği içerisinde olduğunu gösteriyor.

Intel, bu ayın başında düzenlenen bir konferansta madencilik amaçlı tasarladığı çipin ilk neslinin de tanıtımını yapmıştı. Çipin ikinci neslinin bu yıl bitmeden Griid, Argo Blockchain ve Block tarafından kullanılması bekleniyor.

Maden ekipmanlarının satışı için Intel’le anlaşan müşterilerin hepsinin aynı ürünü alıp almayacağına dair net bir bilgi bulunmuyor. Jack Dorsey’nin yönettiği Block da açık kaynaklı bir sistem kurmak için Intel’in çiplerini satın alıyor fakat Griid Infrastructure’ın sunumunda yer alan bilgilerin, tek bir müşteriye özel hazırlanmış olmasından şüpheleniliyor.

Yine bu sunumda yer alan bilgilere göre Bonanza Miner 2, Antminer S19 Pro’nun yarı fiyatına satılacak ve yüzde 15 oranında daha fazla enerji tasarrufu sağlayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!