Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya-Ukrayna Savaşı, Kripto Para Fonlarındaki Büyümeyi Durdurmadı

Yatırımcılara kripto para piyasasına girme imkanı sunan yatırım fonları geçtiğimiz hafta içerisinde net 36 milyon dolar değerinde yatırım aldı.

Kurumsal şirketlerin kripto paralar için oluşturduğu yatırım ürünleri, Rusya-Ukrayna krizi devam ederken büyümeyi sürdürüyor.

CoinShares tarafından yapılan açıklamaya göre Kuzey ve Güney Amerikalı yatırımcılar, bu fonlara geçen hafta boyunca toplamda 95 milyon dolar yatırım yaparken, Avrupalı yatırımcılar bu fonlardan 59 milyon dolar değerinde para çekti.

Avrupa’daki hareketlilik özellikle Rus rublesi paritelerine yansıdı. Rubleyle işlem yapılabilen kripto para borsalarındaki RUB/USD paritelerinin işlem hacmi, bir önceki haftaya kıyasla yüzde 121’lik artış gösterdi.

Bitcoin (BTC) yatırım ürünleri hafta boyu net 17 milyon dolar yatırım alarak son beş hafta içerisinde toplamda 239 milyon dolarlık büyüme yaşamış oldu. Ethereum (ETH) fonlarından ise 4.2 milyon dolarlık çıkış tespit edildi.

Ona benzer olarak, Binance Coin (BNB), Litecoin (LTC), Solana (SOL), Polkadot (DOT), Cardano (ADA) ve XRP gibi altcoinler için oluşturulmuş fonlarda da küçük çaplı küçülmeler yaşandı.

Grayscale, CoinShares, 3iQ, 21Shares, Purpose, ProShares ve ETC Group gibi isimlerce kurulmuş fonlarda tutulan kripto paraların toplam değeri 50.1 milyar dolar olarak ölçüldü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!