Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İran’daki Ajanlar Kaçak Bitcoin Madencilerini Yakalamak İçin Görevlendirildi

İran, artan elektrik tüketiminin önüne geçebilmek için bazı istihbarat ajanlarını ülke genelinde kaçak şekilde çalışan Bitcoin ve kripto para madencilerini yakalamakla görevlendirdi.

Bloomberg’in Iranian Students’ News Agency’ye dayandırdığı habere göre İran İstihbarat Bakanlığı, ülkede ruhsatı olmadığı halde madencilik yapan tesisleri tespit etmek ve buradaki ekipmanlara el koymakla görevlendirilmiş komiteler kurdu.

Şebeke operatörü Tavanir’in dağıtım koordinatörü Gholam-Ali Rakhshani Mehr, perşembe günkü açıklamalarında kripto para madenciliği yapmak isteyenlere bunu “gerekli ruhsatları aldıktan sonra” yapmaları yönünde çağrıda bulundu.

Kripto para madencileri, İran’daki elektrik fiyatlarının diğer birçok ülkeye kıyasla daha düşük olmasını fırsat bilerek ülkenin belli bölgelerinde maden tesisleri kuruyorlar.

Tavanir yetkilisine göre bu yıl bazı hidroelektrik santrallerinin kullanılamaması ve ülke genelinde artan talep, enerji üretiminde dengesizliğe yol açtı. “Hesaplarımıza göre 5.000 MW’lık bir dengesizlik” bulunuyor diyen isim, şirket binalarının bu yıl elektrik tüketiminde bir önceki yıla kıyasla yarı yarıya kesintiye gitmesi gerektiğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!