Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İran’da Madenciler Hapis ve Para Cezası ile Karşı Karşıya Kalabilir

İran hükümeti, ülkedeki kripto para madenciliği sektörünü regüle etmek için birbiri ardına adımlar atmaya devam ediyor.

Şu aşamada madencilerin gerekli lisansları alması yönündeki çalışmalar devam ederken, hükümetin bazı birimlerinin ise hali hazırda madencilik tesisi işleten kişilere karşı sert bir tutum takındığı ifade ediliyor.

Örneğin, Coin Desk’e bazı açıklamalar yapan İranlı bir Bitcoin madencisi, başkent Tahran’da 15 adet cihazın yer aldığı bir madencilik tesisi işlettiğini ancak hükümetin kendini yakalaması durumunda hapse girebileceğini söyledi.

İsmi açıklanmayan madenci şöyle konuştu:

”Eğer hükümet benim ekipmanlarım konusunda bilgi sahibi olursa, ekipmanlarımı mühürler ve kapatırlar. Sonra da beni tutuklarlar. O kadar hamleye rağmen halen madencileri suçlu gibi göstermeye çalışıyorlar.”

Bir başka üst düzey madencilik yapan bir isim ise, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada hükümetin şimdiye kadar 80 bin adet madencilik cihazı kapattığını söylerken, şunları ekledi:

”Kişisel olarak şunu söyleyebilirim ki, şu ana kadar 15 adet madenci arkadaşım hapse girdi. Cezalar da bir o kadar sert. Ekipman başına devlet 2 ila 5 bin dolar arasında ceza kesiyor. Bu durum da açıkçası bizi oldukça zor bir durumda bırakıyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment