Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İran’da Kripto Para Madencilerine Yeni Elektrik Tarifesi

İran Ekonomi Komisyonu ülkedeki kripto para madencilerine uygulanacak elektrik tarifesinin taslağını hazırladı. Bu taslak artık İran Bakanlar Kurulu’nun onayını bekliyor.

İran’daki vatandaşlar uzun süredir oldukça zorlu ekonomik şartlar altında yaşıyorlar. Ülkedeki vatandaşlar bu duruma bir çare olması için kripto para madenciliğine yöneliyorlar. Ülkedeki ucuz elektrik fiyatlarından yararlanan bu madenciler diğer pek çok ülkedekine kıyasla daha faza kâr elde edebiliyorlar.

Ülkedeki yetkililer ise kripto para madencilerinin bu kadar ucuz fiyatlarla elektrik kullanmalarından pek memnun değiller. İran Ekonomi Komisyonu bu yüzden kripto para madencilerine özel olarak uygulanması planlanan yeni bir tarife hazırladı.

Kripto para madencileriyle ilgili hazırlanan bu yeni taslak tarife İran Bakanlar Kurulu’na sunuldu ve şu anda yürürlüğe girmek için onay bekliyor.

Önerilen Fiyatlar

İran’daki yetkililer bu yeni tarifeyle ilgili henüz çok fazla detay paylaşmadılar. Dolayısıyla madenciler için öngörülen yeni elektrik fiyatlarıyla ilgili kesin bir şey söyleyemiyoruz.

İran’daki mevcut elektrik fiyatlarının ise bir hayli ucuz olduğunu söyleyebiliriz. Şu anda ülkedeki vatandaşlar bir kW/h elektrik için 0.05 dolar gibi bir ücret ödüyorlar. İran Elektrik Sanayi Sendikası Başkanı Ali Bahşi bundan bir süre önce ülkedeki kripto para madencileri için elektrik fiyatının 0.07 dolara çıkarılmasını önermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment