Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Merkez Bankası’ndan Yeni Facebook Açıklaması

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Benoit Coeure, Facebook‘un geliştirdiği Libra adlı dijital para projesinin regülatörlerin talepleri karşılanmadığı müddetçe hayata geçirilemeyeceğini söylüyor.

Benoit Coeure bundan kısa bir süre önce Fransa’da düzenlenen G7 toplantısında Facebook ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

Coeure diğer pek çok regülatör gibi Libra projesinin güvenliğiyle ilgili bazı endişelerini dile getirdi. Kendisinin açıklamalarına göre bu projenin hayata geçirilebilmesi için bu dijital paranın öncelikle tam anlamıyla güvenli olması, kullanıcıların herhangi bir şekilde riske atılmaması gerekiyor:

“İlk günden itibaren güvenli ve sağlam olmak zorunda. Ortada zamanla öğrenilecek bir şey yok. Ya çalışır ya da çalışmaz.”

Coeure veri gizliliği ve kişisel güvenlik gibi konulara da değinerek bunların öneminden bahsetti ve bu gibi şeylerin kesinlikle göz ardı edilemeyeceğini söyledi. Kendisi tarafından yapılan açıklamalara göre bu alanlarda istenen standartlara erişebilmek için regülatörler ile Facebook arasında epey yoğun bir işbirliği yapılması gerekecek. Kendisinin yorumları şu şekilde:

“Bu süreç içerisinde regülatörler olarak oturup üstünde düşünmemiz gereken bazı eksikliklerle, tutarsızlıklarla karşılaşabiliriz. Ancak biz kendi soru işaretlerimizi gidermediğimiz, gerekli düzenlemeleri hazırlamadığımız sürece böyle bir proje hayata geçmeyecek.”

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment